TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çelik’ten F-35 açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, gündeme ilişkin soruları yanıtladı

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 14:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bakan Çelik’ten F-35 açıklaması

Çelik, 24 Haziran seçimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede hem siyasetçi hem de gözlemci olarak Türkiye’deki genel seçim kampanyasına baktığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında birçok adayın değil, tek bir lobinin olduğunu söyledi.

Bu durumun üzücü olduğunu dile getiren Çelik, adayların daha kaliteli tezler ortaya koyması gerektiğinin altını çizdi. Bakan Çelik, “Türkiye’nin cumhurbaşkanlığına aday olmak sadece retorikle götürülecek bir iş değil” ifadesini kullandı.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti açısından bakıldığında hala güçlü pozitif bir ajandanın olduğunu, muhalefet adaylarının ise negatif ajandayı temsil ettiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın siyaseti oksijen siyaseti, diğerlerinin siyaseti karbondioksit siyaseti” diye konuştu. ABD’den F-35 uçağı alımının engellenme girişimiyle ilgili Çelik, “Evanjelik lobisi bunu bir tür siyasal şantaja dönüştürmeye çalışıyor” diye konuştu. AB Bakanı Çelik, “AB’nin başkalarına anlaşmalara bağlılık konusunda moral ve siyasal ders verecek bir üstünlüğü yok” dedi. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.