TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kaya şehit ailesini ziyaret etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan’ın Kilis’in Polateli ilçesindeki ailesini ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2018 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bakan Kaya şehit ailesini ziyaret etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, şehit ailesini ziyaret etti. Şehidin annesi Gülizar Doğan’a Türk bayrağı hediye eden Bakan Kaya, Türk askerinin sivilleri vurduğunu iddia ederek algı operasyonu yapmak isteyenlerin gelip Kilis ve Hatay’daki sivil şehitlere bakmasını istedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan’ın Kilis’in Polateli ilçesine bağlı Yılanca köyü Karapınar mezrasındaki ailesini ziyaret etti. Şehidin annesi Gülizar Doğan’a Türk bayrağı hediye eden Bakan Kaya, bütün askerlerin düğüne gider gibi terör örgütleriyle savaşmaya bittiğini söylerken şehidin annesi ise üzülerek düşmanı sevindirmeyeceğini belirtti. Şehit evinde dua eden Bakan Kaya, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu.

“OPERASYON DEVAM EDECEK”

Afrin’e yönelik düzenlenen operasyonun kararlılıkla devam edeceğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Bugün Kilis ve Hatay illerimizde şehit ailelerini ziyaret etmek için buradayız. El-Bab’da gazi olan daha sonra Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Yunus Emre’nin ailesini ziyaret ettik. Tüm şehit ailelerinin bu vakur duruşu bize güç veriyor. Her biri düğüne gider gibi Afrin’e giden kahraman Mehmetçiğimizin yanındayız, 80 milyon dualarımızla onların yanındayız. İnşallah sınırlarımızda meydana gelen terör olaylarının kökünü kazıyıncaya kadar operasyonlarımız kararlılıkla sürecek. Biz orada hem sınır güvenliğimizi korumak üzere bulunuyoruz hem de oradaki mazlum insanlara huzur götürmek üzere oradayız” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN UZANTISI”

ABD Savunma Bakanı James Mattis’in açıklamalarını da değerlendiren Bakan Kaya, “YPG’yi PKK’ya karşı savaştıracağını söyleyen ifadeleri izledik kamuoyundan. Biliyorsunuz Amerika Savunma Bakanı böyle bir ifade kullanmıştı. YPG, PYD, PKK hepsi aynı terör örgütünün uzantıları ve hepsinin de sivilleri hedef aldığını biliyoruz. Biz yıllardır bunu yaşadık. Onlar sivilleri hedef alan, yüzlerce, binlerce sivilin ölmesine yol açan terör örgütleri” ifadelerine yer verdi.

Bakan Kaya, evden ayrılırken kendisini arabasına kadar uğurlayan şehidin babası Hanifi Doğan’ın elini öptü. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.