TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Kocaoğlu’ndan “hodri meydan!”

Başbakan’ın kendisine ve Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerine yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “8 ay sonra yerel seçim var. 31 Mart 2019’da. Buyur kardeşim!” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2018 13:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Kocaoğlu’ndan “hodri meydan!”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iki gündür İzmir’de çeşitli programlara katılan Başbakan Binali Yıldırım’ın iddialarına Beydağ’dan yanıt verdi. Akşam saatlerinde gittiği ilçenin meydanında kalabalık ve coşkulu bir topluluğa seslenen Başkan Kocaoğlu’na, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk ile CHP İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar eşlik etti. Aziz Kocaoğlu, Beydağ’dan Başbakan’a “hodri meydan” dedi. İzmir programları sırasında Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ithamlarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım’ın, kendisine karşı belediye başkanlığı seçimini büyük farkla kaybettikten sonra ‘İlk defa seçim kaybediyorum’ diye İzmir’e, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkanı’na yanlış bakmaya başladığını kaydeden Kocaoğlu, “İlk defa seçim kaybetmek diye bir şey yok aslında. İlk defa seçim kazanamadın. Erzincan’da 1. sıraya koymuşlar, milletvekili olmuşsun. İstanbul’dan 1. sıraya koymuşlar. İzmir’den iki defa 1. sıraya koymuşlar, milletvekili olmuşsun. Şimdi yine 1 sıradasın. En garantili yerde. Gelip benimle yarışsana. Tek dereceli, bir adamın seçildiği seçimde… 2019’da, 8 ay sonra yerel seçim var. 31 Mart 2019’da. Buyur kardeşim!” şeklinde konuştu.

NASIL ÇÖZECEKSİNİZ?

Başbakan ve bakanların her İzmir programında “Gördes Barajı ile İzmir’in 50 yıllık su sorununu çözdük” dediğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı, bu konuda şunları söyledi: “Millette yanlış bilgi vermeyelim. Gördes Barajı denilen barajda, bundan 35-40 sene önce, ne ben ne de AKP varken bir protokol imzalanmış. İzmir metropolünün suyunun karşılanması için. Bu protokol çerçevesinde bize 58 milyon metreküp su verecekler. Bunun için bir hat yaptılar, Gördes Barajı’ndan Belkahve’ye kadar. Biz de arıtmasını yaptık. Ama Gördes Barajı su tutmuyor. Kapasitesi 450 milyon metreküp. Ama en fazla 45 milyon, yani 10’da 1’i kadar su tutuyor. Çünkü baraj delik. İki sene uğraştılar, deliği de kapatamadılar. Yani baraj var, suyu yok! Biz o sudan hiç almadık. Ama barajın parasını ödüyoruz. DSİ yapıp da bize bağışlamıyor. Hani 50 yıllık su sorununu çözmüştünüz. Külliyen yanlış şeyler bunlar.”

SÖZDE DÖNÜŞÜM

Konuşmasında, ikinci çevre yolu ve Körfez geçişi projelerini sonuna kadar desteklediğinin altını da çizen Kocaoğlu, Başbakan’ın Kadifekale örneğini göstererek “İzmir’de yerel yönetimler kentsel dönüşüm için köklü bir çözüm üzerinde çalışmıyor” sözlerine de yanıt verdi. Başkan Kocaoğlu, “Kadifekale’de 3 bin 500 civarında evi dönüştürdük. Hepsi biliyor bunu. TOKİ ile beraber yapacaktık. Bin 870 daire vereceklerdi bize. Kamulaştırmayı da biz ödeyecektik. Protokol imzaladık. Sonra caydılar. Ortada kaldık. Bin 870 daireyi TOKİ’den satın aldık, millete söz verdik, projeye başladık diye. Millete rezil olmamak için. Bastık parayı aldık, dönüştürdük” dedi. Yeni yaptıkları Fuar alanını geçtikten sonra, Üçkuyular’a giderken sağa bakıldığında tepelik boş bir alan olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Heyelan bölgesidir orası. İnşaat yapılamaz. Ama bunlar bir evi dönüştürmeden orada kat karşılığı bina veriyorlar. Zemini çürük olan yerde ‘kentsel dönüşüm yapıyoruz’ diye yaygara koparıyorlar. Sadece para, rant, hasılat paylaşımı. Başka bir şey yok. Biz Uzundere, Örnekköy ve 7 ayrı bölgede, vatandaşla yüzde 100 anlaşarak, yerinde sağlıklı binalar yapıyoruz. Sulukule’yi perişan ettiler, adamları İstanbul’un dışına attılar. Fikirtepe diye bir şey yaptılar. Daha bir tane daire teslim edemediler. Bütün müteahhitler kaçtı. Çünkü yanlış başlayan iş doğru bitmiyor. Samimiyetle başlamayan, içinde adamımın işi, ahbabımın işi, oğlumun hakkı, kızımın hakkı, şu vakfın hakkı, bu vakfın hakkı, hani benim hakkım diye başlanan iş olmuyor kardeşim. Bitmiyor” dedi. n İHA/İZMİR

NEREDE BU 66 KATRİLYON LİRA?

Kocaoğlu, kente hükümet tarafından yapılan yatırım miktarıyla ilgili söylemlere de şu yanıtı verdi: “Geliyorlar, gidiyorlar. ‘İzmir’e şu kadar katrilyonluk yatırım yaptık’ diyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı ne derse desin, Büyükşehir’in muhasebesi vardır. Aynı şekilde Maliye Bakanlığının da. Devletin, milletin parasını harcıyoruz. Bizim yaptığımız yatırım belli. 14 yılda 16 milyar liraya gidiyor. Hükümetin de 13-14 milyar lira civarında. Bizden düşük. Veysel Eroğlu geliyor, 74 milyar lira yatırım yaptık diyor. Başbakan gelmiş dün, 66 katrilyon lira demiş. Ya kardeşim, bu devletin hesabı, muhasebesi var. Hepsi orada yazıyor. Gizli saklı değil ki! İzmir’e şöyle yatırım yapıyoruz, böyle yapıyoruz diyorsunuz. Ben sabah akşam dolaşıyorum kentte, bir yatırımlarını görmüyorum. Lafa geldi mi tamam!”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.