TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özlü gençlerle buluştu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde partisinin ilçe gençlik kollarının toplantısına katılarak, onlara tavsiyelerde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 08:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bakan Özlü gençlerle buluştu

AHMET TOPRAK

AK Parti Karabağlar İlçe Gençlik Kolları tarafından hazırlanan "Buyrun Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemini Tartışalım" adlı toplantıya katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Gençlere, okuduğunuz okullarda daima en iyisi olun diyen Özlü, “Hedefiniz ne ise, her ne olmak istiyorsanız en iyisi olun. Öğretmen olmak istiyorsanız en iyi öğretmen olun, Doktor olmak istiyorsanız en iyi doktor olun” diyerek gençlere en az iki dil öğrenmeleri gerektiğini ve bu dillerden birinin batı dili diğerinin ise doğu dili olması gerektiğini vurguladı.

IZZETBEGOVIC’TEN ÖRNEK

Ayrım gözetmeksizin insanlara yaklaştıklarını söyleyen Bakan Özlü, “Aliya Izzetbegoviç; ‘Bizim düşmanlarımıza sadece adalet borcumuz vardır’ der. Bizim rövanşist davranmak, intikam almak gibi bir tavrımız yok, sürekli adaletli davranmak zorundayız. Türkiye tarihsel bir süreçten geçti. 200 yılda başta iki dünya savaşı olmak üzere önemli savaşlar atlatıldı. Balkanlar ve Kafkasya gibi önemli topraklar kaybedildi. Yunanistan’ın bağımsız olduğu 1829’dan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu 1923’e kadar Balkanlar’da 10 milyon Türk nüfusu ya öldürüldü ya da sürgün edildi. Bu bir soykırımdır, peki bu soykırımdan sonra intikam mı alacağız. Hayır, adaletli olacağız” diyerek, adaletli olmanın önemini vurguladı.

Konuşmasına devam eden Özlü, "Türkiye ilk defa katıldığı uluslararası toplantılarda karşı fikirler söylüyor. ‘Hayır, şöyle değil böyle olsun’ diyor. Çözüm önerileri getiriyor. Ve hatta hatta dünya 5’ten büyüktür diyor. Dünya 5’ten büyüktür sözü, yüzyıla damgasını vuracak olan tarihi bir söylemdir. Bunu söylemek kolay değil, bu her devlet adamı söyleyemez. Bunu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda dünyayı yöneten, dünyada her şeyi kendi isteklerine göre dizayn edenlerin yüzlerine karşı söylemek çok kolay değil. Bunu ancak bizim mensubu olduğumuz siyasi kadronu lideri söyleyebilir” dedi.

Özlü, Türkiye’nin güçlü bir siyasi iktidara ihtiyacı olduğuna, şu andaki siyasi iktidarın mevcut sistemdeki güçlü bir siyasi liderle ortaya çıktığını, doğrusunun lidere bakmaksızın siyasi iktidar üreten bir sistem olduğunu vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.