TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakımsızlık bıktırdı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi ve Aziz Vukolos Kilisesi’nin olduğu alanın çevresinin bakımsızlığı pes dedirtti. Tarihi yapıların arka sokağındaki yol yapım çalışmasının uzaması ise vatandaşı isyan ettirdi

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2018 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bakımsızlık bıktırdı

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

İzmir’in en çok dikkat çeken noktalarından bir tanesi olan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarihi Basın Müzesi ve Aziz Vukolos Kilisesi’nin çevresinin bakımsızlığı deyim yerindeyse görenlere adeta pes dedirtiyor. Özellikle tarihi binanın arka tarafındaki sokakta yolların bozukluğu o alandaki turistik önemi olan tarihi binalara verilen değerin ne kadar az olduğunu gözler önüne seriyor. Basın Müzesi’ne her yıl binlerce insanın ziyaret geldiğini belirten vatandaşlar, bu önemli tarihi yapının etrafının bir an önce düzeltilmesini talep ederek, bu durumun İzmir’e yakışmadığını belirtti ve ilgili yetkilileri bu alanla daha fazla ilgilenmeye davet etti. Yapılacak düzenlemelerle ziyaretçi sayısının arttırılabileceğini de ifade eden vatandaşlar, özellikle 1281 sokaktaki yolların bulunduğu durumun da kendilerini mağdur ettiklerini belirtti.

“BURADA MÜZE Mİ VAR?”

İzmir’de belediyelerin tarihi yapılara gereken önemi vermediğini dile getiren Mehmet Demir isimli bir vatandaş, “Buradan geçen bir vatandaş inanın, şurada bir müze var olduğunu bilemez. Yolların ne durumda olduğu görülüyor. Sadece müzenin giriş kısmı düzgün görünüyor. Şu arka sokağa biraz yatırım yapsalar, düzeltebilirlerse inanın müzeye olan ilgi artardı” diye konuştu. Konak Belediyesinin Kapılar’a neredeyse hiç hizmet yapmadığını ifade eden bir başka vatandaş ise, “Bırakın müzeyi belediye neredeyse asli hizmetlerini yerine getiremiyor. Sokağımız bile 1.5 aydır perişan bir vaziyette duruyor. Yolu yapacağız diye kazdılar, sonra bırakıp gittiler. Madem yapmayacaktınız biz eski yolumuzla da idare ederdik. Ne gerek vardı ki bizi çamurla, toprakla bırakmaya!” ifadelerini kullandı.

“KÖYDE MİYİZ? ŞEHİR DE MİYİZ?”

Öte yandan Basın Müzesi’nin arkasındaki 1281 Sokak’ta Konak Belediyesinin başlattığı yol yapım çalışması, sokakta bulunan vatandaşları mağdur ettiği belirtildi. Belediyenin bir buçuk ay önce yolları yenilemek için kazdığı yolları onarmadığını ifade eden Ayfer Aktaş, “Yaklaşık bir buçuk aydır bu haldeyiz. Perişan olduk. Duvarlarımız çamur, evlerimizin içi çamur, arabalar geçiyor üstümüze yine çamur sıçrıyor. Olmuyor ki böyle. Burası sözde İzmir, şehrin hemen hemen göbeğinde bulunuyoruz. Ama inanın köyde miyiz şehirde miyiz belli değil. Bizim köyde eskiden yollar bu durumdaydı. Koskoca İzmir bizim köyden mi geri duruma düştü. Konak Belediyesini göreve davet ediyoruz. Zor durumdayız. Evimin içi her gün çamur oluyor. Günde en az 3 kez evimin içini temizlemek istiyorum” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.