TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balçova'da cinsiyet ayrımının önüne geçecekler

Balçova Belediyesi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokole göre, kadınlar haklarıyla ilgili artık daha geniş bilgi sahibi olacak

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Balçova'da cinsiyet ayrımının önüne geçecekler

Balçova Belediyesi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği, cinsiyet ayrımına adeta savaş açtı. Bu konuda bir protokol imzalanırken, kadınlar, hakları ve yasaları öğrenmenin yanı sıra çeşitli eğitimler de alacak.

EŞİTLİK OLUNCAYA KADAR MÜCADELE EDECEKLER

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, protokol töreninde konuşarak cinsiyet ayrımına karşı çıktığını söyledi. Çalkaya, “Biz kadın ve erkek bireyleri birbirlerine üstün cinsiyetler olarak görmüyoruz. Ama toplumda yıllardır süregelen bu sorunun üstesinden gelmek için yerel yönetim birimi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Balçovalı kadınların önemli bir bölümü bu bilinç ile hareket ediyor. Amacımız toplumda bu ayrımı yok edene kadar mücadele etmek” diye konuştu.

DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR

Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği Başkanı Zelal Ayman ise şöyle konuştu: “Biz her kadın bilinçlenip kendi hakkını kimseye ihtiyaç duymadan çözebilsin diye bu derneği kurduk. Kadınlara ulaşmamız ve programı sürdürebilmemiz için Balçova Belediyesinin verdiği desteğe teşekkür ediyoruz.” (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.