TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ballıkuyu’da istinat duvarı sorunu

İzmir’in Konak İlçesi’ndeki Ballıkuyu semtinde heyelan nedeniyle inşa edilen istinat duvarının 3 kez yıkılıp tekrar onarıldığını iddia eden vatandaşlar, belediyenin bilinçsizce hareket ettiğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ballıkuyu’da istinat  duvarı sorunu

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Ballıkuyu’da heyelan nedeniyle oluşan göçüklerin ardından tahliye kararı alınmış ve birçok insan evlerini taşımak zorunda kalmıştı. Heyelanın önüne geçmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ise bölgeye istinat duvarı inşa etmiş ve tehlikenin önüne geçmek istemişti. Fakat yapılan istinat duvarının 3 kez yıkılıp tekrar inşa edildiğini iddia eden vatandaşlar, duvarın bu kadar yükü taşıyamayacağını düşündüklerini belirtti. Yıkılan evlerin molozlarının duvarın arkasına atılmasıyla istinat duvarının dayanmadığını da ifade eden vatandaşlar, belediyenin bilinçsizce hareket ettiğini de söyledi.

“BİLİNÇSİZCE”

Heyelanın oluşmasına davetiye çıkarıldığını belirte Kasım Duran isimli bir vatandaş, “Önce yeraltı sularını tıkadılar. Yeraltı suları tıkanınca heyelana davetiye çıktı. Tahminimce buradaki insanları çıkarmak için yaptılar. Şu an yeşillendirme çalışması yapılıyor ama yarın öbür gün imara açarlar mı bilemeyiz. Açıkçası ne yapıyorlar bilmiyoruz. Sadece ekiplerin burada bir şeyler yaptığını görüyoruz. Çalışmalar bitince ne yapıldığını anlayacağız” ifadelerini kullandı. İstinat duvarının 3 kez yıkılıp tekrar inşa edildiğini iddia eden bir vatandaş ise, “Bu duvar 3 kez yıkıldı tekrar yaptılar. Belediye çalışanları yıkılan evlerdeki molozları bilinçsizce duvarın arkasına yığdı. Duvar dayanmadı ve çöktü. En son yine yaptılar ama ne kadar dayanır bilinmez” diye konuştu.

“HİZMET ALAMIYORUZ”

Ballıkıyu’nun ilgili belediyelerce yeterince hizmet alamadığını da ileri süren vatandaşlar bu durumda çok şikayetçi olduklarını söylediler. Hizmet alamadıklarını ifade eden bir vatandaş, “Yıllardır Ballıkuyu hiçe sayılıyor. Bizim buralara neredeyse hiç hizmet yapılmıyor. Etrafta bir sürü metruk bina var. Çirkin vaziyetteler. Mahallemizin üst taraflarında uyuşturucu madde kullanan çok vatandaş oluyormuş. Sürekli bildiriyorlar. Doğru dürüst asfalt çalışması da yapılmıyor. Yollarımız çok dar. Akşamüstü trafik çok sıkışıyor. Ballıkuyu’ya bir el atılması gerekiyor” dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.