TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağımlılıktan kurtulacaklar

Buca’da gençleri madde bağımlılığından kurtarmak, kahve ve mahalle köşelerinden ayırıp, spor yaparak, sosyal yaşam entegre etmek amacıyla Buca Balkan Gücü Basketbol takımı kuruldu

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 07:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bağımlılıktan kurtulacaklar

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken Buca Rumeli Balkan Göçmenleri Derneği, çok önemli bir projeye daha imza attı. Buca Rumeli Balkan Göçmen Derneği başkan İzzet Atan önderliğinde Buca’da gençleri son yıllarda ülkemizde artan madde bağımlılığı tehlikesinden alıkoymak, onları kahve ve mahalle köşelerinden ayırarak, spor yapmalarını sağlamak amacıyla Rumeli Balkan Gücü Basketbol takımını kurdu. Gençleri spor yaparak sosyal yaşama kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden ve kulüp başkanlığı görevini de yürüten İzzet Atan, “Gençlerimizin spor yapmalarının yanı sıra sağlıklı bir bedene, sağlıklı bir ruha ve bünyeye sahip olmalarının yanı sıra sosyal yaşama entegre etmek, sosyal projeler üretmek ve bunlar hayata geçirmek amacıyla bu takımı kurduk” dedi.

“GENÇLER GELECEĞİMİZDİR”

Buca’da genç nüfusun yoğun olduğunun altını çizen İzzet Atan, gençlerin de kötü alışkanlıklara yönelmesinin kendilerini çok üzdüğünü dile getirerek, bu duruma bir demek için takımı oluşturduklarını söyledi. İzzet Atan, “Buca genç nüfusun fazla olduğu bir ilçe. Buca’yı gençlik açısından bir maden cevheri olarak tanımlamak yanlış olmaz. Yani un var, şeker var ve size sadece helvayı yapacak ustayı bulmak kalıyor. Bu çocukları spora çekmeyi hedefliyoruz. Biz Buca Rumeli Balkan Göçmeleri Derneği olarak da her zaman gençleri ön plana çıkarıp, onlara yönelik projeler üretmeye ağırlık gösteriyoruz. Çünkü onların bizim geleceğimiz olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla sadece Rumeli Balkan kültürünü yaşatmaktansa gençleri sosyal projelere dahil etmeye çalışıyoruz. Hatta yeni sosyal sorumluluk projemiz: Buca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünden çam fidesi aldık. Antrenman öncesinde, aynı saatte antrenman yapan diğer kulüplere bu fideleri hediye ediyoruz. Belki spor dışı bir şey ama amacımız spor dostluğunun yanında doğa dostluğunu da vurgulamak” şeklinde konuştu.

“AMAÇ YALNIZCA SPOR DEĞİL”

Amaçlarının sadece spor yapmak olmadığını da belirten İzzet Atan, “Buca Balkan Gücü Basketbol takımını sadece spor yapmaktan ibaret bir takım olarak düşünmedik. Gençlerimizin spor yapmalarının yanı sıra sağlıklı bir bedene, sağlıklı bir ruha ve bünyeye sahip olmalarının yanı sıra sosyal yaşama entegre etmek, sosyal projeler üretmek ve bunlar hayata geçirmek amacıyla bu takımı kurduk. Maçlar eylül ayı gibi başlayacak fakat şu ara 3x3 turnuvalara ilgimiz var. Orada aldığımız önemli dereceler oldu. Takımımız şu anda da Antalya’da FIBA’nın düzenlemiş olduğu 3x3 turnuvalarında yarı finale kaldık. Dolayısıyla çocuklarımızı gençlerimizi sosyal yaşama entegre etmenin yollarını aramaktayız. Oğlum basketbolcu. Onun öncülüğünde, özellikle Fırat, Gediz ve Göksu Mahalleleri çok kozmopolit mahalleler. Buralarda gençlerin sokak köşelerinden, kahve köşelerinden, kötü alışkanlıklardan ve ana temamızı da oluşturan en önemli sorun olan madde bağımlılığından kurtarmak ve bu gençleri spora kazandırmak, topluma kazandırmak, vatanına ve milletine faydalı birer birey haline dönüştürme amacıyla kulübümüzü kurma kararı aldık. Bunun dışında mesela oyuncularımızdan 8 tanesini Kızılay’da donör yaptık. 3 ayda bir hayatlarında hiç kan vermemiş arkadaşlarımız, kan vermeye başladı. Kısmet olursa en yakın zamanda Ege Orman Vakfı ile Kaynaklar’da bir hatıra ormanı yapmayı düşünebiliriz. Ana temamız gençliğin selameti” dedi.

“KENDİ YAĞIMIZLA KAVRULUYOUZ”

Takımın giderlerini kendi bütçeleri orantısında karşılamaya çalıştıklarını belirten İzzet Atan, takıma destek olunmasının kendilerine mutluluk vereceğini ifade etti. İzzet Atan, “Biz salon dışında kimseden destek talebinde bulunmadık. Turnuvalara gönderdiğimiz gençlerimizi tamamen kendi imkanlarımızdan, kendi cebimizden gönderdik. Kendi yağımızla kavruluyoruz. Kimseden yardım talep etme gibi bir yapımız da yok. Sadece Buca Belediyesi’nden kısmet olursa, malzeme desteği olacağının sözünü aldık. Onun dışında Buca’da Lokomotif Düğün Salonları’ndan Serhat Göçmen sağ olsun bizi sürekli arayıp, soruyor. Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüğümü salon tahsisi yönünde çok ciddi katkıları oldu. Haftanın 3 günü Serdar Yereli ve Yasin Börü Spor Salonlarını bizlere tahsis ederek, spor yapmamız için yeterli zamanı ve elverişli koşulları sağladılar. Yaklaşık 4 aydan beridir bu salonlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben dolayısıyla bu vesileyle kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“İLGİ ÇOK FAZLA”

Son olarak basketbol takımlarına desteğin çok fazla olduğunu da vurgulayan İzzet Atan, “Kurulduğumuz günden beri çok ciddi bir şekilde ilgi görüyoruz. Çok yakında çeşitli yaş gruplarında kendi bünyemiz içerisinde basketbol branşımızı genişletmek istiyoruz. Haftada 3 gün idmanımız var. Akşam saat 21.00’da başlıyoruz. Salon bize iki saat tahsisli, 23.00’da çalışmamız bitiyor fakat bizim çocuklar Hasanağa Bahçesi’nde gece 3’e kadar çalışmaya devam ediyor. Bende bizatihi başlarında duruyorum. Geçtiğimiz ay Manisa’da 3x3 turnuvalarına 12 kişi olarak gönderdik gençlerimizi, ve derece yaptılar, üçüncü oldular. Gümüldür Ürkmez’den gelen gençlerimiz var. Akşam 17.00’da geliyor, gece son İZBAN ile geri dönüyorlar” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.