TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağımsız film Gösterimleri

Farklı kültür ve sanat organizasyonlarına ev sahipliği yapan MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde Türk sinemasının beğenilen filmlerinin gösterime gireceği ‘Bağımsız Film Gösterimleri’ etkinliği düzenlenecek

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2018 06:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bağımsız film Gösterimleri

NİHAT AK

MaviBAhçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi, açık hava sinemasının keyfini yaşamak isteyenler için ‘Açıkhava Sineması’ etkinliğinin ardından bu kez de Bağımsız Film Gösterimleri ile sinema severlerin karşısına çıkıyor. Hezarfen Film Galeri’nin düzenlediği ‘Bağımsız Film Gösterimleri’ etkinliğinde Türkiye sinemasının bağımsız filmlerinin yeni örnekleri sinemaseverler ile buluşuyor. Ücretsiz olarak yapılacak olan film gösterimlerinin ardından düzenlenecek söyleşilerde film ekibinden yönetmen, oyuncular, yapımcı ve senarist izleyicilerle buluşacak. Sinemaseverler ekip üyeleri ile hem de tanışma hem de sorularını yöneltme fırsatı bulacak.

MaviBahçe’de düzenlenecek etkinlik ile son yıllarda yurt içi ve yurt dışında başarılarıyla adından söz ettiren ancak dağıtım sorunları yaşayan Türk filmlerini ve filmlerin yaratıcılarını izleyiciyle buluşturulması, günümüzün en popüler sanat dallarından, en yaygın iletişim ve eğlence araçlarından olan sinema aracılığıyla toplumun kültür sanat yaşamına önemli bir katkıda bulunulması amaçlanıyor.

TOZ (2016, 119’)

Yarın saat 19.30

Yönetmen: Gözde Kural

Oyuncular: Öykü Karayel, Beran Soysal, Muhammed Cangören, Demet İyigün, Haji Gul Yaser

Afgan kökenli Azra (Öykü Karayel), iki kardeşi Emir ve Erkan’la birlikte İstanbul’da doğup büyümüştür. Annesinin vefatının ardından, bıraktığı vasiyette Afganistan’a gömülmek istediğini belirtmesi üzerine özellikle Emir’in karşı çıkmasına rağmen Afganistan’a gider. Savaşla paramparça olmuş ülkede, ailesinin bir zamanlar yaşadığı evde, eski bir dostun sakladığı günlüğün yardımıyla ailesinin daha önce hiç duymadığı geçmişine bir yolculuğa çıkar.

GÜZEL ADAM SÜREYYA (2018, 110’)

19 Nisan 2017 Perşembe saat 19.30

Yönetmen: Gökçe Kaan Demirkıran

Gökçe Kaan Demirkıran’ın yönettiği Güzel Adam Süreyya; Fikret Orman, Metin Tekin, Ali Gültiken, Feyyaz Uçar, Ricardo Querasma gibi birçok önemli futbol insanının tanıklıklarıyla Beşiktaş’ın simge isimlerinden birine dönüşen emektar malzemeci Süreyya Soner’in hikayesini anlatıyor.

Yönetmen Gökçe Kaan Demirkıran, Beşiktaş’la iç içe geçmiş bir yaşamın hikâyesini sunuyor. Süreyya çok hızlı değişen iki olgu olan şehir ve futbolun içinde, geçmişi simgeleyen ve günümüzde, kaybolduğunu, unutulduğunu düşündüğümüz bazı değerlerin temsilcisi olarak seyirci karşısına çıkmakla beraber Süreyya’nın, endüstriyel futbol çağının tam kalbinde yalın bir insan olarak, Beşiktaş’ın değerleriyle birlikte, nasıl simgeleştiğini gösteriyor. Güzel Adam Süreyya; Fikret Orman, Metin Tekin, Ali Gültiken, Feyyaz Uçar, Les Ferdinand, Gordon Milne ve Ricardo Querasma gibi birçok önemli futbol insanını bu hikâyeye konuk ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.