TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başarıya tek koluyla ulaştı

Ülkelerinde yaşanan savaştan dolayı İzmir’e gelen Afrinli Somar, küçükken yaşadığı bir kaza sonucu sol kolunu kaybetmişti. Tek koluyla hayat mücadelesi veren Somar, en büyük hayali olan Bilgisayar Mühendisliğini okumaya hak kazandı

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 08:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başarıya tek koluyla ulaştı

SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER

Suriye’nin Afrin kentinden olan Somar, ülkelesindeki iç savaştan kaçarak İzmir’e yerleşti. Daha önceden de gazetemize konuşarak hayat hikayesini anlatan Afrinli Somar, 3 yaşındayken kolunu kaybetti. Su borusunun kamasıyla kolu kesildiği için küçük yaşlarda başlayan hayat mücadelesine bir yenisi daha eklenen Somar, ülkelerinde yaşanan savaştan dolayı, ailesiyle beraber İzmir’e gelmek zorunda kaldı. Maddi imkansızlıklarla boğuşan Somar, eğitimini yarıda bırakmak istemedi ve İstanbul’a giderek açık öğretimden liseyi tamamladı. En büyük arzusu Bilgisayar Mühendisliği olan Somar, İzmir Müzisyenler Derneği’nin de aracılığıyla kursa gitme imkanı buldu. Derneğe gelerek hem org çalan hem de üniversite eğitimi için kursa giden Somar, göz dolduran başarısıyla hayaline ulaştı.

DERNEKTEN ANLAMLI HEDİYE

İzmir Müzisyenler Derneği Üyesi Meltem Demir, üniversiteyi kazandığı zaman Somar’a bir org hediye edeceklerini söylemişti. Sözlerini tutan dernek gönüllüleri kendi aralarında topladıkları parayla Somar’a bir org aldılar. Dernek üyeleri üniversite eğitimini Konya’da tamamlayacak olan Somar’a her anlamda yardımda bulunacaklarını belirtti. Yanına gittiğimiz ilk gün “İnanıyorum ki Bilgisayar Mühendisliğini kazanacağım ve tekrar sizinle konuşacağım” diyen Somar, şimdiki hayalinin de akıllı protez yapmak olduğunu söyledi. Somar, kendi gibi kolu olmayan insanlara, üreteceği akıllı protezlerle umut olacağını vurguladı.

MÜHENDİSLİK HAYALİM DEMİŞTİ

Somar, “En büyük hayalinin üniversiteyi kazanmak olduğunu açıklayan Somar, “Şu an en büyük hayalim üniversiteyi kazanıp Bilgisayar Mühendisi olmak. Müzikle hobi olarak ilgileniyorum. Aynı şekilde hobi olarak resim çiziyorum. Ama hayalim konservatuar falan değil. Bilgisayar Mühendisi olmak benim en büyük arzum. Bilgisayar Mühendisliği yabancı öğrenciler için ayriyeten özel bir sınav istiyor. Yıldız Teknik Üniversitesini istiyorum özellikle. Eğitiminin yarısı İngilizce. Benim de İngilizcem gayet iyi. Bütün tercihlerimi Bilgisayar Mühendisliği üzerine yazacağım. Arapça eğitim veren bir öğretmen var. Dernek desteğiyle onun yanına kursa gidiyorum. Önceden daha fazla derneğe gelir müzikle ilgilenirdim. Ancak kurstan dolayı sık sık gelemiyorum. Mühendisliği kazanmak için çok çalışıyorum. Aslında üniversite için Hatay’dan kabul aldım. Kimya Mühendisliği olduğu için gitmedim. Bir hayalim var onun dışında başka bir bölüm istemiyorum. Haftada 10 saat ders görüyorum. Maddi anlamda ailem zor şartlarda destek veriyor. Ancak manevi olarak desteklerini hiç eksiltmiyorlar. Daima arkandayız diyorlar. Bir baskı yok. Su motorunun kaması kolumu kesti. Normal protezler çok pahalı. Ve onlar hissizleştiriyor insanı. Sadece belli noktalarda hareket edebiliyorsun. Akıllı protezler var. Ama onlar da çok pahalı. Üniversiteyi kazanayım, Bilgisayar Mühendisi olacağım için kendim yaparım belki” diyerek azmine bir kez daha hayran bıraktı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.