TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım'dan petrol açıklaması

null

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 08:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başbakan Yıldırım'dan petrol açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, küresel ekonomideki hareketliliğin, petrol üretimine kısıtlama kararından sonra yeni bir boyut kazandığını belirtti

Başbakan Binali Yıldırım, KOBİ'ler İçin Nefes Kredisi Lansmanı'na katıldı. Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen 'TOBB Nefes Kredisi' imza töreninde Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de yer aldı.

İmza töreni öncesinde nefes kredisine ilişkin değerlendirmede bulunan Başbakan Yıldırım, Türkiye ekonomisinin güçlü temellere dayandığını vurguladı. KOBİ'lere gereken desteğin verilmesi gerektiğini belirten Yıldırım, "Olay net. Ekonomimizi ayakta tutan kesim KOBİ'ler. Ekonomiyi ayakta tutan önemli bir sektörden bahsediyoruz. Bu sektörün bugünlerde yaşadığımız dövizdeki dalgalanmaları, küresel piyasalardaki hareketliliği de dikkate aldığımızda öncelikli olarak desteklenmesi gerekiyor. Onların beklediği nefesi, desteği vermemiz gerekiyor" dedi.

HAREKETLİLİK YENİ BOYUT KAZANDI

OPEC'in petrol üretimini kısıtlama kararına değinen Yıldırım, "Bugünlerde yaşadığımız küresel ekonomideki hareketlilik, petrol üretimine kısıtlama kararından sonra yeni bir boyut kazandırdı. Bütün bunları yakın bir şekilde hükümet olarak takip ediyoruz. Bugün Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu toplayacağım. Son durum değerlendirmelerini yapıp, tekrar alınması gereken kararları vatandaşlarımızla paylaşacağız" açıklamasında bulundu.

VATANDAŞLARIMIZ SAKİN OLSUN, HEPSİ GELİP GEÇECEK

ABD'de yapılan başkanlık seçimlerinin piyasaya olumsuz etkisinin geçici olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Türkiye ekonomisi güçlü temellere dayanıyor. Finans sektörümüz güçlüdür. Firmalarımızın kabiliyetleri aynı şekilde güçlüdür. Bizim bu küresel şartları dikkate alarak bu süreçten en az etkilenmemiz için gereken tedbirleri gecikmeden alıyoruz. Şunun bilinmesinde fayda var. Türkiye bugünkü yaşadığımız şartların daha ağır şartlarını geçmişte en az 4-5 sefer yaşadı. Amerikan seçimlerinden sonra başlayan bu sürecin dünyadaki özellikle gelişmekte olan ülkelerin tamamında bir olumsuz etkileri oldu. Bu etkilerin geçici olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımız serin kanlı olsun, sakin olsun. Bunların hepsi gelip, geçecek. İnşallah 2017 bu yıla göre çok daha iyi olacak. Biz hesaplarımızı, bütçemizi buna göre yaptık." (DHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.