TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Akpınar’dan Mertoğlu’na yanıt

Karşıyaka Belediyesi meclisine Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ile AK Parti Meclis Grup Üyesi Abdullah Mertoğlu’nun tartışması damga vurdu

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 09:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Akpınar’dan Mertoğlu’na yanıt

ONURHAN ALPAGUT

Karşıyaka Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk birleşimi meclis salonunda Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde toplandı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen AK Parti Karşıyaka İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda Karşıyaka AK Parti İlçe Başkanı ve AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu'nun, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ı ‘basiretsiz' olmakla nitelendirilmesine, Başkan'dan mecliste cevap gecikmedi. Akpınar önce basiretsizliğin sözlük tanımını yaptı ardından, Mertoğlu’na Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünü almasını tavsiye ederek, “Benle ilgili bir şey diyecekseniz ‘adam' dersiniz" dedi.

MERTOĞLU’NA YANITI MECLİSTE VERDİ

AK Parti İlçe Başkanı ve Karşıyaka Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu'nun İlçe Meclis Danışma Kurulu Toplantısı’nda ‘basiretsiz' olmakla nitelendirdiği Karşıyaka Belediyesi Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Mertoğlu'nun bu eleştirisine meclis toplantısında yanıt verdi. Akpınar, Mertoğlu’nun danışma kurulunda, “250 milyon bütçeden 30 milyon lira yatırım haricinde tam 40 milyon krediyle bizleri borçlandıracaklar ki 30 milyon lira yatırım yapabilsinler. Bu yatırımların elle tutulur, gözle görülür olmadığını görüyoruz. İzmir'deki basiretsiz yönetimi ve Karşıyaka'nın halini görüyorsunuz. İçler acısı" dediğini hatırlattı.

“BU BİR BÜTÇE ÖNGÖRÜSÜDÜR"

“Bu cümleleri söyleyebilmek için, yerel yöneticilikten hiç anlamamak gerekir” diyen Akpınar, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: “Burada anlatılanları, konuşulanları bilerek saptırdığınızı ve halkı kandırdığınızı düşünüyorum ancak Karşıyaka halkı bunlara inanmadığı için yerelde sizi değil, bizi tercih ediyor. Bütçede 30 milyon lira yatırım payı ayırmak ya da borçlanmak, bizim değil hükümetin bir eksiğidir. Siz hesap sormak istiyorsanız, Yerel Yönetimler Yasası'nı güncellemeyen, ilçe belediyeleri temsilcilik haline getiren ve gelir gider terazisini kuramayan hükümet yetkililerine bu cümleleri kuracaksınız. Bu bizim suçumuz değil, hükümetin suçu. Belediye yasasını çıkartın, gelir ve gider dengemiz düzene girsin, yatırım nasıl yapılır o zaman görün. Her sene giderlerimiz artarken, gelirlerimizin sabit kalması başka bir şeyle açıklanamaz. Biz 40 milyon lira borçlanmıyoruz. Bu bir bütçe öngörüsüdür. Belki 5 milyon lira borçlanacağız, belki de borçlanmayacağız. Buna da yetkiyi meclis veriyor, Hüseyin mutlu Akpınar’ın kişisel borçlanması değil bu… AK Partili belediyelere bakın bakalım, kaç tanesi maaş veremiyor, kaç tanesi ne kadar yatırım yapabiliyor. Bu cümleler kendi ayıbınızı açığa çıkartmaktan ve halkı kandırmaktan başka bir şey değildir. Elle tutulur projeler yok demişsiniz… Evrensel Çocuk Müzesi mi, Anıt’ın yenilenmesi mi, Kapalı Yüzme Havuzu mu, Engelli Dinlenme Merkezi mi elle tutulur değil? Bunlar Karşıyaka'ya vizyon katacak yatırımlardır.”

ÖNCE ANLAMINI AÇIKLADI SONRA…

Mertoğlu'nun kendi için yaptığı ‘basiretsiz' eleştirisine önce Türk Dil Kurumunun (TDK) sözlüğünden basiretsiz ifadesinin anlamını açıklayarak başlayan Başkan Akpınar, Mertoğlu'na TDK'nın bir sözlüğünü almasını tavsiye ederek, “Size önerim benle ilgili kullanacağınız kelimeler için ön çalışma yapmanız. Bunun içinde TDK sözlüğü kullanmanızı tavsiye ederim. Oradan bulup konuşursunuz. Ancak benle ilgili illa bir şey diyecekseniz ‘adam' dersiniz" dedi.

“ARTIK ZORUNLULUK VAR”

Mavişehir'de Cengiz İnşaat'a ait vincin devrildiği Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesine giderek incelemelerde bulunduğunu belirten Başkan Akpınar, ilçedeki vinç çalışmalarının durdurulduğunu açıklarken, yetkili odalardan vinç için izin alma zorunluluğu getirdiklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.