TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan geri döndü

İzmir Mobilyacılar Odası’nın efsane başkanı olarak adlandırılan eski başkan Mustafa Kara, odanın çalışmalarını yeterli bulamadığı için tekrardan başkanlığa aday olacağını açıklayarak projelerini anlattı

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 06:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan geri döndü

SULTAN GÜMÜŞ

İcraatlarıyla esnafa büyük katkılar sağlayan İzmir Mobilyacılar Odası’nın eski başkanı Mustafa Kara, şimdiki başkanın çalışmalarını doğru bulmadığını ve başkanın ortadan kaybolduğunu iddia ederek yeniden başkanlığa aday olacağını belirtti. Karabağlar’da yer alan bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Kara, hem açıklamalarda bulundu hem de esnafla sohbet etti. 1999-2010 yılları arasında başkan olduğunu ve son seçimde aday olmadığını hatırlatan Kara, oda üyesi meslektaşlarının ısrarlı istekleri ve yarım kalan projelerini tamamlamak için aday olduğunu söyledi.

TAKDİR EDİLDİK, TAKLİT EDİLEMEDİK

Konuşmalarına başlayan Mustafa Kara, “Bilgisi ve becerisi yüksek olan yüzlerce mobilyacı arkadaşımızın takdiriyle tam 11 sene İzmir Mobilyacılar Odası başkanlığı yaptım. On binlerce vatandaşımızın desteği ile 5 yıl Karabağlar Belediyesi meclis üyeliği ve esnaf komisyonuna başkanlık görevlerini yerine getirdim. Mobilyacı meslektaşlarıma, onların çalışanları ve sevdiklerine 16 yıl hizmet verdim. Olimpiyatlardan sonra dünyanın en büyük spor organizasyonu Dünya Üniversite Olimpiyatları İzmir ilinde yapıldı. Organizasyonun icra kurulu başkanı Kayseri’den mobilya bakmaya gittiğinde kendisine dur dedik. Bu organizasyonda İzmirli mobilyacıların ürünleri kullanılacak dedik. Uluslararası piyasalardan alım heyetleri getirdik. Libya’ya gemiler dolusu mobilyayı İzmir2den yükledik. Başkanlığım döneminde İzmir Mobilya Fuarı’na yurtiçinden, yurtdışından kapı kapı dolaşarak alım heyetleri davet ettim. Uluslararası fuarlara ziyarete heyet olarak gittik. Üyelerimizin kazançlarını ve ufuklarını yükselttik. Üyelerimizin sağlıkları için hastanelerle cazip protokoller imzaladık. Oda bünyemizde yıllarca gücümüz yettiğince ambulans çalıştırdık. Finansman kuruluşlarının uygun şartlarda esnafımıza destek vermesini sağladık. Çıraklık, kalfalık ve ustalık belgelerinin alınmasını sağladık. Karabağlar, Buca ve esnafımızın yoğun olduğu bölgelerde çöp başta olmak üzere altyapı sorunlarının çözülmesini sağladık. Esnafımızın içinden gelen biri olarak esnafımıza güzel hizmetler sunduk ki bu gün üyelerimiz yine bizi istiyor, yine bizim yönetimde olmamız için bizi destekliyor. Çalışmalarımızdan ötürü hep takdir edildik, taklit edilemedik” dedi.

GÖRMEZDEN GELECEK DEĞİLİZ

Oda başkanına yönelik eleştirilerde de bulunan Kara, “Görülen gerçekleri görmezden gelecek değiliz. Biz bizden sonraki oda yöneticilerinin bizden daha iyi hizmet sunmalarını isterdik. Oda üyelerimizin beklentileri aradan geçen 8 yılda karşılanmadı. Yönetim ile personel arasında yaşanan nahoşluklar nedeniyle odamız tarihinde bildiğim kadarıyla ilk kez Olağanüstü Genel Kurula götürülerek ele güne karşı esnafımız mahcup edildi. 15 Temmuz’un ardından bizden görevi devralan başkanın Pensilvanya’da olduğu iddia ediliyor. Başkan vekili nerede bilen yok. Yedeklerle kurulu bir yönetim, odamızı yönetmeye çalışıyor. Yapamadıklarının kendileri de farkında” diye konuştu.

Kara, “Oda binası ve esnafımıza yeni sanayi yeri sözümdür. Bunları yaptığımda görevi genç ve dinamik bir ekibe kendim teslim etmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.