TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Başlıyoruz"

“Biz Başlıyoruz” temasıyla yola çıkan EGİAD ve ESİAD,  geleceğin akıllı üretim ekonomisini doğuran ‘Sanayi 4.0’ konusunun ayrıntılarıyla ele alındığı “Sanayide Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Zirvesi” düzenleyecek

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2017 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Başlıyoruz"

KENAN YEŞİL

Dijital dönüşüm dinamiklerinden yola çıkarak geleceğin akıllı üretim ekonomisini doğuran Sanayi 4.0, geleceğin dünyasında küresel rekabette önde olmak isteyen işletmeler için en büyük gereklilik halini aldı. Çağı ve gereklerini yakından takip eden Egeli işadamları, bu noktadan hareketle yeni sanayi devrimini, etkisini, şirketlerin dönüşümünü ve yeni devrim ile kazanılacak avantajları tartışmaya açtı. Global bir değişim sürecinden geçilen şu günlerde, Ege Genç işadamları Derneği (EGiAD) ve Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) konuyu tüm ayrıntılarıyla değerlendirmeye aldı.  EGİAD ve ESİAD işbirliğinde 23 Kasım 2017 Perşembe günü Swissotel Büyük Efes’te “Biz Başlıyoruz” temasıyla “Sanayide Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Zirvesi” düzenlenecek. Zirvenin tanıtım toplantısı, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri ve EGİAD Yönetim Kurulu Başkan Aydın Buğra İlter’in katılımıyla Swiss Otel Büyük Efes Equinox Salonu’nda gerçekleşti.

DÖNÜŞÜM SÜRECİ

Yeni sanayi devrimine ilişkin bünyesinde bugüne kadar birçok bilgilendirme toplantısı düzenleyen ESİAD ve EGİAD, bilinç düzeyini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla ortak bir girişimde bulunarak, işin uzmanlarıyla ve uygulayıcı firmalarının katılımıyla “Sanayide Dönüşüm ve Endüstri 4.0 zirvesi” düzenleyecek.  Zirve öncesinde basın ile bir araya gelen EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı mensuplar Aydın Buğra İlter ve ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri Endüstri 4.0’in adım adım hayata geçen bir dönüşüm süreci olduğuna dikkat çekti.

“TÜRKİYE DÖNÜŞÜMÜN İÇİNDE OLMALI”

Dünyanın dönüşüm içinde olduğunu söyleyen İlter, en önemlisi dönüşümün de sanayi 4.0 olduğunu belirtti. Türkiye’nin bu dönüşümün içerisinde olması gerektiğini vurgulayan İlter, “Biz de dernekler olarak sürece katkı sağlamak istiyoruz. Daha önce 3 tane bilgilendirme toplantısı yaptık. ESİAD işbirliğinde Sanayide Dönüşüm ve Endüstri 4-0 Zirvesi yapmaya karar verdik. Sanayi 4.0 sadece üretime odaklanmış gibi görünse de bu doğru değil. ABD’de Hukuk firmalarından bir tanesi yapay zeka üzerine yatırım yapıyor. Farklı alanlarda uygulamaları anlatmamız, geliştirmemiz gerekiyor. Bu işbirliği ile beraber bölgemizdeki STK’ların ülkemize verdiği mesaj da tartışmasızdır. Keyifli bir zirve olmasını diyorum” dedi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM KAÇINILMAZ

ESİAD olarak EGİAD ile birlikte ortak bir toplantı yapmanın ve iki derneğin birlikte hareket etmesinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Sivri, “Böylesi önemli bir konuda birlikte ele almamızın en büyük faydası birliktelik ve işbirlikler için yeni imkanlar doğurmasıdır. Bu zirvede İzmir, Ege ve Türkiye ekonomisi için dijital bir dönüşüm kaçınılmaz olduğunu anlatmak istiyoruz. Özellikle Sanayi 4.0 ile beraber her açıdan dünya bir dönüşüm içerisinde. Bu zirvenin stratejik bir önemi olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin gelişmiş ülkelerden bazı teknolojileri daha iyi bir şekilde yapabilmesini sağlamak için, rekabetçi bir yapı içinde olabilmek için dönüşümü gerçekleştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu dönüşümü kendi içimizde gerçekleştirmeliyiz” diye konuştu.

DEĞİŞİMİN PARÇASI OLMA ÇAĞRISI

Her gün daha fazla kişi tarafından tartışılan bu devrimin, dünya ile rekabette Türkiye için hayati bir önem taşıdığının vurgulandığı toplantıda, Türkiye’nin bu sürecin gerisinde kalmaması adına hemen harekete geçilmesi gerekliliğine vurgu yapıldı. “Biz Başlıyoruz” temasıyla düzenlenecek “Sanayide Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Zirvesi”nin bu bilinçle hayata geçirildiği belirtilirken, tüm şirket yetkililerine bu değişimin parçası olma çağrısı yapıldı.

UZMAN İSİMLER BU ZİRVEDE

 23 Kasım’da gerçekleştirilecek ve tüm gün boyunca sürecek olan zirvede, katılımcı şirketler somut iyi uygulama örneklerini sunacaklar. Alanında uzman zirvede, firmalarının Endüstri 4.0 ile ilgili hazırlıklarını da detaylı olarak anlatacakları zirvede, canlı robot/sanal gerçeklik demonstrasyonlar da geleceğe kapılar açacak. ESİAD ve EGİAD üyelerinin ücretsiz katılacağı etkinlikte, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, gazeteci Emin Çapa, BosCH IoT & Endüstri 4.0 Koordinatörü Mustafa Ayhan, ION Academy Kurucusu Ali Riza Ersoy gibi pek çok konuşmacı yer alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.