TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Basmane’nin minik Bolt’u

Basmane’nin dar ve yokuşlu sokaklarında antrenman yaparak hazırlandığı yarışlarda birincilik madalyaları kazanan 12 yaşındaki Hasan Tümenci, spor yaşamıyla gelecek için umut vadediyor

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Basmane’nin minik Bolt’u

E. ÇAĞLA GENİŞ / ÖZEL HABER

İzmir’in Konak İlçesi Basmane mevkiinde yaşayan 12 yaşındaki Hasan Tümenci, 6 çocuklu temizlik işçisi Abdurrahman ve ev hanımı İda Tümenci çiftinin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Doğuştan spor alanında yetenekli olan Hasan’ın koşma yeteneği Şehit Fethi Bey Ortaokulu’ndaki beden eğitimi öğretmenleri Ceyda Karataş ve Serkan Çolak tarafından fark edildi. Ailesinin maddi durumu, yeteneğinin geliştirmesi ve ihtiyacı olan spor malzemelerini karşılaması için yeterli olmayan Hasan; öğretmenlerinin desteği ve Basmane’nin dar sokaklarında yaptığı koşu antrenmanlarıyla yarışlara hazırlandı.

BASMANE SOKAKLARINDA ANTRENMAN

Daha önce yarış tecrübesi bulunmayan Hasan, Konak Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Ata’ya Saygı Koşusu ve Okullar Arası 29 Ekim Cumhuriyet ve Demokrasi Kros Yarışları’na katılarak kendini denedi. Diğer sporcu arkadaşları ile eşit şartlarda yarışmadığı halde en iyi başarıyı elde eden ve rakiplerine fark atarak birincilik madalyaları kazanan Hasan, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği başarısıyla örnek oldu. Jamaikalı atlet Usain Bolt’u kendisine örnek aldığını ve ileride başarılı bir atlet olarak ülkesini yurtdışında temsil etmek istediğini söyleyen Hasan, hayallerini gerçekleştirebilmek için kulüplerden destek bekliyor.

HEDEFİ MİLLİ TAKIM

Şimdilerde Basmane sokaklarında yaptığı koşu antrenmanlarıyla yeni yarışlara hazırlanan 12 yaşındaki Hasan, “Atletizme başlayalı 1 yıl oldu ve girdiğim bütün yarışları kazandım. Koşarken yalnızca birinci olmayı düşünüyorum. Yarışların olduğu sabah erkenden kalkıp dua ediyorum birinci olabilmek için. Büyüyünce Usain Bolt gibi başarılı bir atlet olmak istiyorum. Atletizmi seviyorum, hedefim çok daha iyi olup ilimizi ve ülkemizi her yerde temsil etmek. Eğer destek verilirse daha büyük başarılara imza atacağıma inanıyorum. Ama ailemin imkanları yetersiz, kulüplerden destek bekliyorum. Ben de yaşıtlarımla eşit şartlarda yarışmak ve daha büyük başarılar kazanmak istiyorum” dedi.

“OLİMPİYATLARDA İZLEMEK İSTİYORUM”

Oğlunun daha büyük başarılar elde edebilmesi ve kendini geliştirebilmesi için kulüpler tarafından desteklenmesini isteyen anne İda Tümenci, “Oğlumun büyük başarılara imza atabilecek yetenekli bir sporcu olduğunu hocaları söylüyor. Ailesi olarak onun yanındayız. İnşallah daha büyük başarılara imza atar. Hasan’ın isterse yapamayacağı şey yok. Yeter ki elinden tutulsun. Gözü hep birincilikte. Yarıştan önce ben birinci olacağım dedi ve oldu. Kötü alışkanlıklar yerine spor gibi iyi şeylere yöneldiği için çok mutluyum. Onu ileride olimpiyatlarda izlemek istiyorum. Usain Bolt gibi ben de büyük bir koşucu olacağım diyor. Ama arkasında durulması gerekiyor. Öğretmenleri eşofman takımı ve ayakkabı aldı. Şimdi onları kullanarak yeni yarışlara hazırlanıyor” diye konuştu.

“DESTEKLENMESİ LAZIM”

Olumsuzluklarla anılan Basmane’de böyle sporcu gençler yetişmesinden mutluluk duyduğunu söyleyen beden eğitimi öğretmeni Ceyda, “Okulumuzda atletizm seçmeleri yaptık. Hasan’ın zaman ölçüleri olması gerekenden iyi çıktı. Haftanın üç, dört günü okulda antrenmanlara başladık. Yarışlarda ilk ona kesin girer diye düşünüyorduk ama o ilk kez yarışmasına rağmen iki yarışta da birinci oldu. Şimdi hasan için bir kulüp arayışına girdik. Profesyonel bir destek gelirse çok iyi başarılar yakalayabilir. Hasan geleceği parlak bir sporcu. Yaşı küçük ama hedefleri hep büyük. İlerleyen yıllarda farkını ortaya koyacak. Biz onun hayaline inanıyoruz. Ümit ediyoruz ki Hasan ileride bu ülkeyi temsil eden milli bir atlet olur” ifadelerini kullandı.

Hasan’ın yeteneğinin gelişmesi için desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan beden eğitimi öğretmeni Serkan Çolak ise şunları söyledi: “Spor ve sanat faaliyetleri böylesine dezavantajlı bölgelerde büyüyen çocukların hayatı için önemli bir çıkış noktası oluyor. Burada çocukların sosyal anlamda yapabilecekleri şeyler çok kısıtlı. Ailelerin geneli de ekonomik anlamda sıkıntıda olduğu için bu alanlarda çocuklarını destekleyemiyorlar. Çocuğun bu sokaktan geçmesi bile kötü bir alışkanlığa bulaşmasına sebep olabiliyor ama çocukların bu yaş grubunda okuldan geri kalan zamanlarını bu şekilde geçirmeleri kötü alışkanlıklara yönelmelerini de engeller.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.