TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batı kültürüne eleştiri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, dünyada geriye doğru giden Batı karşısında ilerleyen bir Anadolu kültürü olduğunu ifade ederek, “Batı’nın kaybettiği genç nesil. Batı, aile kurumunu da kaybetti” dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Batı kültürüne eleştiri

E. ÇAĞLA GENİŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bayraklı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Yaşlılar Haftası 50 Altın Yıl Yemeği’ne katıldı. Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan ve AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal ile birlikte salona giren Dağ, masaları dolaşarak tek tek yaşlılarla sohbet etti. Etkinlikte konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 50 yıla yakın süre boyunca aile kurumunu devam ettirmenin ve bu süre zarfında millete faydalı nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yaptı. Dünyada geriye doğru giden Batı karşısında ilerleyen bir Anadolu kültürü olduğunu ifade eden Dağ, şunları söyledi: “Bizi büyütecek olan Batı’nın kaybettiği genç nesil. Batı, aile kurumunu da kaybetti. Aileler birbirleriyle selamlaşmaz, 17 yaşında çocuklar evi terk eder hale geldi. Bu kültürle yaşadığımız sürece Allah’ın izniyle bize ne aile kurumunu ne de birlik ve beraberliğimizi kaldırmak için kimse tesir edemez. Bizi köklerimizden kopartmak isteyenlere en güzel cevabı Afrin’e Türk bayrağını asarak verdik” şeklinde konuştu.

“BATI BİZDEN BAĞ KOPARMAK İSTEDİ”

Etkinlikte konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, en temel meselelerinin toplumda aile ve akraba bilincini devam ettirebilmek olduğunun altını çizen Dağ, “Batı bizden bir bağ koparmak istedi. 1. Dünya Savaşı ile birlikte aslında bu ülkenin insanlarının geçmişte yaşamış oldukları birçok başarı ile bağlantılarını kopartmayı çok arzuladı. Ama bizim aile kurumumuzun sayesinde özellikle dede, baba, anne, evlatların aynı evde yaşayan ve tarihini birbirine aktaran özelliği vesilesiyle bugünlere kadar geldik. Sizi tebrik ediyorum. 50 yıl çok önemli bir süre. 2005 yılında evlendim, 12 sene oldu inşallah dua ediyorum rabbim bize de 50-60 yıl nasip etsin. Yaşlanmak tabirini sevmiyorum ama birlikte yaşlandığınızda yaş aldığınızın farkında olmuyorsunuz. Avukatken bir bakıyorduk çok basit şeylerde aile dağılmış. Toplum olarak bunlara dikkat etmeliyiz. Bizim en temel taşımız aile. Devleti oluşturan birçok unsur var ama bu kurumun temeli aile. Bu aileyi de bundan sonra daha da geliştirecek politikaları hayata geçirme noktasında uğraş vereceğiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızı bu vesile ile oluşturduk” dedi.

“CEVABI AFRİN’DE VERDİK”

Dünyada geriye doğru giden Batı karşısında ilerleyen bir Anadolu kültürü olduğunu ifade eden Dağ, şunları söyledi: “Bizi büyütecek olan batının bugün kaybettiği genç nesil. Batı, aile kurumunu da kaybetti. Aslında başka ülkelere bunu yapmak isterken kendi ülkesinde kaybetti. Aileler birbirleriyle selamlaşmaz… 17 yaşında çocuklar evi terk eder hale geldi. Bizim ciddi genç nüfusumuz var bunun devamı için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk lafı çok önemli. Rabbimiz Kuran-ı Kerim’de talimatı veriyor; ‘Anne babanıza of demeyin. Sözünü kesmeyin.’ Bu kültürle yaşadığımız sürece Allah’ın izniyle bize ne aile kurumunu ne de birlik ve beraberliğimizi kaldırmak için kimse tesir edemez. Bizi köklerimizden kopartmak isteyenlere en güzel cevabı Afrin’e Türk bayrağını asarak verdik. Ben bunun orada savaşan askerlerimizin hepsinin aile içinde ilk eğitimlerini alarak vatan, bayrak, ezan, ve devlet konusunda ne kadar hassas noktaya geldiklerinin bir devamı olarak görüyorum.”

“TOPLUMA ÖRNEK KİŞİLERSİNİZ”

Kaymakamlık bünyesinde yaşlı bireylere yönelik hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren Kaymaklı Kaymakamı Adem Arslan, “Bugün buradaki yaşlı evli çiftlerimiz en az 50 yıldır aile baplarını korumuşlar. Evlilik hayatın yükünün paylaşıldığı bir birlikteliktir. Bir aileye ait olmak gelişmek ve tamamlanmak için gereklidir. Yaşlılarımızı dün ve bugün arasındaki köprülerimizdir. Her toplumun hafızası olmalıdır ve bazen bunu sağlayan toplumların yaşlılarıdır. Yaşlılarımıza saygı göstermeliyiz. Bu onlara minnet borcumuzdur. Kaymakamlık olarak görevlerimizin ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Evlilik gibi bir kurumu en az 50 yıl yürüttüğünüz için sizlerle bir araya gelmek istedik. Sizler topluma örnek kişilersiniz” ifadelerini kullandı.

“TECRÜBELERİNİZDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ”

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal ise, “Bizlerin sizin tecrübelerinizden öğreneceğimiz çok şey var. Bunun farkındayız. Bugüne kadar bizlere öğrettikleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz. Toplumun en temel yapı taşı olan aile kurumunu devam ettirmek bu anlamda bize verebileceğiniz en güzel örnek” diye konuştu.

“FEDAKARLIK ÇOK ÖNEMLİDİR”

Ekinlikte misafirler adına konuşan 61 yıllık evli Saniye Tosun, “Allah’ımın adıyla sayın halkımıza saygılar sunuyorum. Bugünkü programı organize edip bize sunan kaymakamımıza gönülden teşekkür ediyorum. Bize emeği geçen tüm evlatlarımıza çok teşekkür ederim. Bizlere güzel bir gün yaşattınız. Vatanımızın güzel evlatları hakkınızı helal edin. Bizleri onurlandırdınız. Dualarımız hepinizin üzerine olsun. Allah’a emanet olun. Evlilik kutsal bir hayattır. Bunu yaşatmak iki gencin elindedir. Güven, sadakat, saygı, sevgi ve hoşgörü gerek. Ailenin ayakta kalması için iki eş arasında fedakarlık çok önemlidir. Biz eşim Şaban Tosun ile birlikte evliliğimizde 61 seneye girdik” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.