TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Batı medyası ders alsın”

İzmir’de düzenlenen Yerel Medya Buluşması’nda konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Batı medyası, ülkemiz basınının 15 Temmuz’da sergilediği tavırdan çok net dersler çıkarmalıdır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 08:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Batı medyası ders alsın”

E. ÇAĞLA GENİŞ

Bir dizi ziyaret için İzmir’e gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından düzenlenen Yerel Medya Buluşması’na katıldı. Kaya Termal Otel’de gerçekleşen buluşmaya; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ile Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca ve yerel medya temsilcileri katıldı. Konuşmaların ardından Çavuşoğlu, yerel medya temsilcilerinin sıkıntılarını dinleyerek, sorularını yanıtladı. Konuşmasında 2019 yılında iki önemli yerel ve genel seçim olacağını söyleyen Çavuşoğlu, “Bu ülke ne zaman kendisi için hayırlı kararların arifesinde olsa birileri birliğimizi hedef alan oyunlarla karşımıza çıkıyor. 2019’da da bu oyunlara gelmeyeceğiz. Milli duruş hepimizin önceliği… Bu ülkeye ayrılık tohumları ekmeye çalışanlar karşısında bizi bulur. Batı medyası, ülkemiz basınının 15 Temmuz’da sergilediği tavırdan çok net dersler çıkarmalıdır. Neyin haber değeri var neyin yok gelsinler burada görsünler” ifadelerini kullandı.

“UÇURUM VAR”

Medya çalışanları ile sık sık bir araya gelerek faydalı toplantılar gerçekleştirdiklerini kaydeden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Bugün de bu vesile ile İzmir’de sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, siyasi geleneğimizde makamlar insanlara hizmet için bir araçtır düsturu ile çalışıyoruz. En zor şartlarda dahi bizlere eşlik edip kamuoyunu aydınlatıyorsunuz. Demokratik ve şeffaf bir toplum sizin sunduğunuz haberlerle gelişmeleri takip edebilir. Toplumların kaderine etki edecek hayati bir ihtiyacın giderilmesini onuruyla yapan siz basın mensupları sayesinde mümkün olmaktadır. Büyük medya kuruluşlarının bizlere haber akışı sunma potansiyeli olsa da yerel medyanın semti, mahalleyi, sokağı hatta birebir insanları sayfalarına taşıma gücü vardır. Bugün yerel basın değil yerel medya ibaresini kullanıyoruz. Çünkü işin içinde televizyonlar ve internet gazeteciliği de var. Yerel ile ulusal arasında uçurum var. Bu toplantıların amacı bunların nedenlerini bulmak ve çözüm üretmektir. Yerel medya ne kadar güçlü olursa o ülkenin siyaseti, hizmet sektörü, sosyal hayatı, sporu da o kadar güçlü olacaktır” diye konuştu.

“MİLLİ DURUŞ ÖNCELİĞİMİZ”

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün çatı kuruluş olarak her zaman yerel basının yanında olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Basın İlan Kurumu (BİK) da yerel basının güçlenmesi için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. İçinde bulunduğumuz yüzyıl her alanda gücünü bulamayan milletlerin sorunlarla daha fazla boğulacağı bir yüzyıl. Bu yüzden Türkiye’nin her alanda güçlü olmaktan başka şansı bulunmamaktadır. Bizim bu ülkeyi borç batağını sokma, kaynakları çarçur etme lüksümüz yoktur. En önemlisi de bizim kısır siyasi çelişmelerle ülkeye yazık etme lüksümüz yoktur. 2019’da iki önemli yerel ve genel seçim olacak. Bu ülke ne zaman kendisi için hayırlı kararların arifesinde olsa birileri birliğimizi hedef alan oyunlarla karşımıza çıkıyor. 2019’da da bu oyunlara gelmeyeceğiz. Milli duruş hepimizin önceliği… Bu ülkeye ayrılık tohumları ekmeye çalışanlar karşısında bizi bulur. Batı medyası, ülkemiz basınının 15 Temmuz’da sergilediği tavırdan çok net dersler çıkarmalıdır. Neyin haber değeri var neyin yok gelsinler burada görsünler” ifadelerini kullandı.

“BASIN KARTLARINI TESLİM EDECEĞİZ”

ByLock operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve sarı basın kartlarına el konulan basın mensuplarının durumu ile ilgili soruya yanıt veren BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca ise, “Bu durum FETÖ Terör Örgütü’nün yaptığı yeni bir oyun olduğu ortaya çıktı. Kafaları karıştırmak için. Birçok masum kişinin telefonuna farklı internet siteleri ile bağlantılı olarak ByLock şifreleri atmışlar. Savcılık tarafından ByLock şifresinin bu şekilde atıldığı, bilinçli olarak değil istem dışı olarak atıldığı tespit edilen kişilerin listesi bize savcılık tarafından teslim edilecek. Biz hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Elbette sarı basın kartlarını teslim edeceğiz. Genel mağduriyet sayısının bin civarında olduğu düşünülüyor. Fakat bunların kaçının sarı basın kartı taşıdığını bilmiyorum. O liste geldiği zaman ortaya çıkacak ama tümünün tekrar basın kartına kavuşması için komisyonda konuyu ele alırız ve basın kartlarını teslim ederiz” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.