TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bataklığı doğa harikasına dönüştürdü

Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’nde sebze meyve halinde çalışan Arif Elibol (66), 44 yıl önce düğünde görüp aşık olduğu Sema Elibol’la hayatını birleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 07:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bataklığı doğa harikasına dönüştürdü

Elibol, sebze meyve halinde bir müddet çalıştıktan sonra 1997 yılında Atça Mahallesi’nde tamamı bataklık ve kullanılamaz durumdaki 20 dönümlük araziyi satın alarak işletme kurmaya karar verdi. Çevresindekilerin “Deli misin, burayı alırsan zarar edersin” sözlerine aldırmayan Elibol, eşinin de desteğiyle kendi planladığı işi yapmak amacıyla kolları sıvadı.

Yaklaşık 6 yıl sürecek uzun ve yorucu çalışmanın sonunda önce bataklığı temizleyen ve yapay gölet oluşturan Elibol çifti, diktikleri ağaçların boy vermesiyle emeklerinin karşılığını da yavaş yavaş almaya başladı. İçinde balıklar ve ördeklerin yüzdüğü, sandalla gezinti yapılan gölet, meyve bahçeleri ile korulukların arasından geçen patikalardan oluşan yürüyüş parkuruyla doğa harikası haline gelen ve “Arif Abi’nin Yeri” adını verdiği mekan sadece ilçeden değil, çevre illerden de misafirlerini ağırlıyor. Fotoğrafçıların doğal fon olarak kullandığı mekan, özellikle hafta sonları dünya evine giren çiftlerin düğün fotoğrafları için tercih edilen başlıca mekanlardan biri oldu. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.