TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraklı’da deprem önlemleri artıyor

Bayraklı Belediyesi, ilçe sınırlarındaki deprem konteyneri sayısını artırmak için düğmeye bastı

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 08:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayraklı’da deprem önlemleri artıyor

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Şu anda iki mahallemizde deprem konteynerimiz var. Bunu kısa sürede 10’a çıkarmak için çalışma başlattık. Bir afet anında konteynerlerdeki malzemeleri kullanabilecek muhtarlıklar öncülüğünde ekipler oluşturacağız. Bu kişiler eğitime tabi tutulacak ve afet anında halkımızı yönlendirecekler” dedi.

Bayraklı Belediyesi, birinci derece deprem bölgesi olan İzmir’de deprem gerçeğini unutturmuyor, projelerini de bu kapsamda gerçekleştiriyor. Bünyesinde deprem Etüt Merkezi bulunduran Bayraklı Belediyesi, şimdiye kadar binlerce konutun depreme dayanıklı olup olmadığını test etti. Yapılabilecekler konusunda vatandaşlar Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM)’a yönlendirildi.

KONTEYNER SAYISI ARTIRILIYOR

Yaşanabilecek olası afetler öncesi gerekli önlemleri almak için bir kez daha harekete geçen Bayraklı Belediyesi, ilçedeki deprem konteyneri sayısını artırmak için düğmeye bastı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, iki mahallede deprem konteyneri olduğunu belirterek, ilk etapta bu sayıyı 10’a çıkaracaklarını ve bununla ilgili çalışma başlattıklarını söyledi. Başkan Karabağ, “Düz mahallelerdeki parklara; muhtarlıklara yakın olacak şekilde konteyner koyacağız. Bunun için ihale gerçekleştireceğiz. Önemli olan afet olmadan gerekli tedbirleri alabilmek. Konteynerlerin içindeki ekipmanı kullanabilecek ekipler oluşturulacak. Bunları muhtarlıklar öncülüğünde yapacağız. Ekipler eğitime tabi tutulacak. Afet anı ve sonrasında halkımıza yönlendirmeye çalışacaklar. Deprem konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi. (İHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.