TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraklı’da kuduza geçit verilmeyecek

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri kuduz vakalarının önüne geçmek için sokak hayvanlarını bulundukları yerden alıyor, aşılama işlemi yaptıktan sonra yaşam alanlarına geri bırakıyor

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayraklı’da kuduza geçit verilmeyecek

Her yıl binlerce kişinin kuduz şüphesiyle hastaneye başvurduğu ülkemizde, Bayraklı Belediyesi kuduz konusunda titiz bir çalışma yürütüyor. 2014’ten bu yana 2 bin 705 havyana kuduz aşı yapan ekipler bu yılın ilk 9 ayında ise 685 kedi ve köpeği aşıladı. Kuduza yakalanmış hayvanlarda davranış bozuklukları görüldüğünü kaydeden belediye veterinerleri, “Daha önceleri normal davranış gösteren hayvanlar sinirli ve saldırgan olurlar. Isırma ve saldırma isteği gösterirler. Sudan korkarlar ve ağızlarından aşırı miktarda salya aktığı görülür” bilgisini paylaştı. Bunun gibi anormal davranışlar gösteren hayvanları görenlerin Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün (0232) 371 66 82 numaralı telefonuna ihbarda bulunmaları istendi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Can dostlarımız için her şeyi yapıyoruz. Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde onlar için her şeyi düşündük. Özellikle şunu belirtmem gerekiyor ki sokak hayvanlarını aşıladıktan ya da gerekli bakımlarını yaptıktan sonra aldığımız yere bırakıyoruz. Bu konuda arkadaşlarımız hassas bir çalışma yürütüyor. Ülkemizde her yıl yaklaşık 200 bin kişi kuduz şüphesiyle hastanelere başvuruyor. İlçemizde şimdiye kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Aşılama işlemimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek” dedi. (İHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.