TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Beklenti içindeyiz”

ETİK Başkanı Mehmet İşler, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun İzmir’de tabiat turizminin canlandırılmasına yönelik açıklamalarına destek verdiklerini ancak sadece tabiat turizmine bakmadıklarını dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2017 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Beklenti içindeyiz”

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN (ÖZEL HABER)

Geçtiğimiz hafta Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’deki programları nedeniyle Başbakan Yıldırım ile İzmir’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kentte yaptığı ziyaret ve temaslarda önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Ziyaretlerde turizm konusuna da değinen ve turizme destek vereceklerini açıklayan Bakan Eroğlu, bakanlık olarak İzmir’de tabiat turizmi seferberliği başlatılması önerisinde bulundu. İzmir'in turizm açısından fakir olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "Gelin burada tabiat, turizm seferberliği başlatalım. Bu konuda her türlü desteği vereceğiz. Serbest turizm ticaret merkezi oluşturalım, özel sektöre yer tahsis edip, uygun şekilde kredi verelim" açıklamasında bulunmuştu.

FARKLI BEKLENTİLER İÇİNDEYİZ

Bakan Eroğlu’nun açıklamalarına yönelik olarak konuşan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, İzmir’in tabiat turizmi de dahil olmak üzere bütün turizm çeşitleri için çok elverişli olduğunu belirtti. İzmir turizmine kim bir nebze olsun destek veriyorsa biz onun arkasındayız diyen İşler, “Bizim siyasi bir şapkamız yok bizim tek şapkamız turizm şapkasıdır. Turizme kim ne destek veriyorsa versin turizmden ekmek yiyen, emek yoğun çalışan insanlar olarak biz minnettar oluruz. Sayın Eroğlu, eğer İzmir turizmi açısından turizm çeşitliliği olsun diye tabiat turizmi ve bu turizmin desteklenmesi için bir teşvikte bulunuyorsa biz bunun sonuna kadar arkasında oluruz. Ancak sadece İzmir turizmini desteklemek demek tek çeşit olan tabiat turizmindeki hususa destek vermekle olmaz. Belki Sayın Eroğlu’nun bulunduğu bakanlığın yetkileri onu kapsadığı için bunu söylemiş olabilir ama biz kendisini hükümetin bir bireyi olaraktan özellikle Ege’deki turizm için daha fazla destek istiyoruz. Sayın Eroğlu’nun İzmir turizminin içine düştüğü durumla ilgili söylemde bulunması bununla ilgili çağrıda bulunması, biz turizmciler açısından olumlu da bulunsa hükümetin bir bireyi olarak baktığımızda daha farklı beklentiler içindeyiz” dedi.

TABİAT TURİZMİ İLE SINIRLI KALMASIN

Termal ağırlıklı turizm konusunda Dikili ve Doğanbey’deki arazilerin her ne kadar teşvik anlamında çıkmışsa da hala ciddi anlamda yatırım almadığına değinen İşler, “Merkezi yönetimin, yerel yönetimler ile işbirliği halinde olup, İzmir’in daha fazla tanıtılmasını istiyoruz. bildiğiniz gibi İzmir’de yerel yönetim ve merkezi yönetim aynı değil. Bu ikisinin arasındaki birçok konu İzmir’e negatif yansıyor. Biz sadece Sayın Eroğlu’nun tabiat turizmini ön plana çıkartan talebi ile önerilerin sınırlı kalmasını istemiyoruz” diye konuştu.

İZMİR, POTANSİYELİNİ KULLANAMIYOR

İzmir’de spor turizminin de önemli olduğunu düşündüklerini dile getiren İşler, “Sayın Başbakan üç tane stadın temelini geçtiğimiz hafta attı. Ancak bu üç tane stadı toplasanız İstanbul’daki bir tane stat ediyor. Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinde uluslararası anlamda maç yapılacak bir tane stat kapasitemiz yok. İzmir spor turizminin dışında deniz ve marina turizmi için de elverişli ancak İzmir’de bir tane marina yok. İzmir’in müzesi ve direk uçuşları yok. Her yere 3 saat mesafede olan müthiş bir lokasyonda olan İzmir maalesef yurtdışına uçuşların olmadığı bir şehir konumunda yer alıyor. Varlık içinde yokluk çekiyoruz. İzmir’de her şey var. Ancak, bize destek yok, vizyon yok. Bazen bir bakanımız çıkıyor, bir şeyler söylüyor. Ancak İzmir potansiyelini şu anda kullanamıyor. İzmir bu kadar eksikle, spor turizminden, tarih ve kültür turizminden, yat turizminden nasıl pay alacak? Sadece ve sadece tabiat turizmine bakmıyoruz. Sayın Eroğlu’nun bunu söylemesi ve düşünmesi son derece gurur vericidir. Ancak hükümetin bir bireyi olarak Bakan Eroğlu’ndan yerel yönetimle işbirliği yaparak İzmir’e daha fazla yatırımın kazandırılmasını da talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

İZMİR LİDERLİĞİ YAPABİLİR

İşler son olarak İzmir’in hep ilklerin şehri olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Serbest turizm ticaret merkezi oluşturulması noktasında İzmir liderliği yapabilir. Yapılmasında fayda vardır. Doğu ve Batı’nın birleştiği yerdeyiz. Medeni bir şehir olarak turizme çok açığız. Rakibimiz olan Yunanistan’ın da dibimizde olduğunu düşünürsek, yeni inovatif fikirlere ve desteklere her zaman açık olmalıyız. İzmir’in turizmdeki farkı kapatması için bu tip projelere ihtiyacı var. Böyle bir proje çok iyi olur.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.