TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediyeden Türkçe kursu

İzmir’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar Türkçe konuşmayı Konak Belediyesinin açtığı ücretsiz Türkçe kursunda öğreniyor

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Belediyeden Türkçe kursu

Küba’dan İran’a, Rusya’dan Avustralya’ya, Meksika’dan Nijerya’ya dünyanın dört bir köşesinden gelip İzmir’e yerleşmiş yabancılar Basmane’deki kurs merkezinde aldıkları eğitim ile Türkçelerini hızla geliştiriyor. Konak Belediyesinin ücretsiz Türkçe kursu sayesinde yaşadıkları kente ve topluma daha çabuk uyum sağlayan, komşuları ile daha iyi anlaşabilen ve iş bulmaları kolaylaşan yabancı konuklar ders saatlerini kaçırmıyor.

YOĞUN İLGİ VAR

Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde verilen ücretsiz Türkçe kursuna bu yıl da yoğun ilgi var. İki grupta hafta içi her gün verilen kursa şuanda 20 kişi katılıyor. Suriye ve İran’dan gelip İzmir’e yerleşen göçmen aileler de kursa gelenler arasında yer alıyor. Kursiyerlerin neredeyse tamamı ülkelerinde üniversite eğitimi almış, meslek sahibi kişilerden veya üniversite okuyan öğrencilerden oluşuyor. Yabancı kursiyerler arasında müzisyen, mimar, makine mühendisi, tekstil mühendisi, avukat, moda tasarımcısı gibi mesleklerden kişiler de bulunuyor. Kursa gelenler arasında Konak’ta yaşayanlar olduğu gibi, İzmir’in farklı ilçelerinden gelen kursiyerler de yer alıyor. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.