TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bergama ustaları ağırlıyor

Bergama Belediyesinin dünyaca ünlü caz müziği sanatçısı Timuçin Şahin öncülüğünde yaşama geçirdiği Bergama Kolektif Hayalgücü Müzik Merkezi (BKHMM), dünya müziğinin önde gelen isimlerini Bergamalı müzisyenlerle bir araya getiriyor

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2018 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bergama ustaları ağırlıyor

Bergama Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiği BKHMM ile dünya müziğinin önde gelen isimlerini bir eğitim habitatında buluşturan dünyaca ünlü caz sanatçımız Timuçin Şahin, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen proje ile müziğin paylaşımını yeniden Bergama’ya taşıdı. Ulusal basında “kapsayıcı ve ezber bozan bir eğitim habitatı” olarak tanımlanan ve farklı sosyal statü, yaş ve eğitim seviyelerindeki katılımcılara üst düzey bir eğitim olanağı sunan BKHMM, Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezinde gerçekleşiyor.

EĞİTİM VERİLİYOR

BKHMM’deki eğitimlere Türkiye’nin en önemli ses teknisyenlerinden Alp Turac, müzik yazarı Hakan Cezayirli, Polonyalı ünlü davulcu Lukazs Zyta, Amerikalı kontrbasçı Matthew Hall ile davulcu Owen Hart JR., Hollandalı dahi çocuk saksafon sanatçısı Ben Van Gelder, ülkemizin önemli genç yeteneklerinden elektrik basta Halil Çağlar Serin, piyanoda büyük duayen Ali Perret, İspanyol perküsyoncu Enric Monfort, müzik yazarı Hülya Tunçağ ve Amerikalı kontrbasçı Matt Hall katılıyor. Eğitimlerde Bergama Çocuk Müzisyenler Kolektifi, Dinleme Sanatı, Enstrümantalistler için Atölyeler, Caz Kulüp Performans Platformu, Caz Tarihinde Vokal Sanatı, Ses ve Kayıt Teknolojisi ve Türkiye’de Müzik Yazarlığı gibi konular işleniyor.

ÇOK ÖRNEĞİ YOK

Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil eden sanatçılarımızdan Timuçin Şahin’in son albümü “Nothing Bad Can Happen”, 2017’nin en iyileri arasında yerini bularak Amerika’da ödül kazandı. Caz ve çağdaş müzik dünyasında uluslararası tanınırlığa 2000’li yılların başında ulaşan gitarist, besteci ve eğitmen Timuçin Şahin BKHMM için, “DNA’sında müzik olan Bergamalı çocukların ve yetişkinlerin müzikal ve sanat farkındalıklarını artırmak için bu projeyi tasarladık. Bergama bu projeye çok iyi cevap verdi. Daha önce değil çağdaş müzik, belki enstrümantal müzik bile dinlememiş, müzisyen olmayan insanlar ve çocuklarla, çağdaş müziğin en uç müzikal felsefelerini uyguladığımız kolektif müzikler yapıyoruz. Kolektif Hayalgücü Orkestrası bir model olarak Türkiye’de bir ilk. Dünya üzerinde de çok örneği yok. Tüm öğrencilerimle gurur duyuyorum. Onlarla güneşe bile yürüyebiliriz” dedi.

KONSER VERİLECEK

Dört hafta süren çalışmalar yarın, BKHMM bünyesinde kurulan Bergama Kolektif Hayalgücü Orkestrası’nın konseri ile sona erecek. Dünyanın önde gelen isimleri ile Bergamalı çocukların birlikte oluşturduğu orkestra Bergama Kültür Merkezi’nde sahne alacak. Konser saat 17.30’da başlayacak. İHA/İZMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.