TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’da

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında 3-1 yendiği İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva’yı konuk etti. Siyah beyazlılar, maçtan 2-1 galip ayrılarak üst tura çıkmaya hak kazandı. Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi Yunanistan ekibi Olympiakos oldu

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2017 07:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’da

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva ile karşı karşıya geldi.

Beşiktaş, 17.dakikada Vincent Aboubakar'ın golüyle maçta 1-0 öne geçti. Hapoel Beer Sheva, 64.dakikada Anthony Nwakaeme ile maçta durumu 1-1'e getirdi. Ancak Beşiktaş, Cenk Tosun ile bir gol daha bularak skoru belirledi: 2-1 Beşiktaş, bu skorla UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’ya kalmaya hak kazandı.

RAKİP OLYMPİAKOS

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi Yunanistan ekibi Olympiakos oldu. UEFA Avrupa Ligi’nde ilk karşılaşmalar 9 Mart’ta, rövanşları ise 16 Mart’ta oynanacak. Çeyrek finallerin 13 ve 20 Nisan, yarı finallerin 4 ve 11 Mayıs’ta gerçekleştirileceği Avrupa Ligi’nin final maçı ise 24 Mayıs’ta İsveç'in Başkenti Stockholm’deki Friends Arena’da oynanacak.

BEŞİKTAŞ KASASINI DOLDURDU

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'na kalma başarısı gösteren Beşiktaş, sportif başarının yanında kasasını da doldurmaya devam ediyor.

Önceki gün akşam oynanan son 32 turu rövanş maçında Hapoel Beer Sheva’yı kupanın dışına iterek UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’ya kalan Beşiktaş, gelirlerinde de ciddi bir artış yakalamış durumda.

Bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi’nde başlayan siyah-beyazlılar, bu turnuvada grup aşamasını 3. sırada bitirirken, organizasyona katılan tek Türk takımı olmanın da avantajıyla yayın gelirleriyle beraber yaklaşık 30 milyon euroluk bir kazanç elde etti.

Daha sonra yoluna Avrupa Ligi’nde devam eden siyah-beyazlı ekip, Hapoel Beer Sheva’yı da saf dışı bırakarak bu turdan da 180 bin Euro gelir elde etti.

Kara Kartal, Avrupa'da yoluna devam etmesi halinde kasasını da doldurmayı sürdürecek. (İHA)

Beşiktaş’ın turnuvada devam ettiği takdirde elde edeceği gelirler şöyle:

Son 32 turu: 180 bin euro

Son 16 turu: 270 bin euro

Çeyrek final: 360 bin euro

Yarı final: 1 milyon euro

Final: 2 milyon euro

Şampiyonluk: 5 milyon euro

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.