TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bestesi en iyiler arasında

Sosyal paylaşım sitesi Youtube’a yüklediği klibiyle geniş bir izleyici kitlesi edinen İzmirli sanatçı Gökhan Toprak, ‘Senin Gibilere Yer Yok’ isimli bestesiyle Power Türk’ün ‘2017’nin En İyi Şarkıları’ arasına girdiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bestesi en iyiler arasında

NİLGÜN TAZE/ÖZEL HABER

İzmirli sanatçı Gökhan Toprak küçük yaşlarda müzikle tanışmasının ardından kendisini geliştirerek ‘Senin Gibilere Yer Yok’ isimli şarkısını besteler. Flüt, piyano ve gitar çalmasının yanı sıra şarkı söyleyerek, söz yazarlığı yapan Toprak’ın aynı zamanda 13 adet bestesi bulunuyor.

Zaman içerisinde yavaş yavaş bestelerini müzikseverlerle buluşturmayı hedeflediğini ifade eden Toprak, “Müzik o kadar insan ruhuna hitap eden güzel bir etken ki örneğin bir piyanoyu 60-70 yaşında insanlar öğrenebiliyorlar. Ben piyano dersi almamama rağmen müzik kulağım güçlü olduğu için rahatlıkla çalabildim. Bestelerimin tamamının bir hikayesi var. Genelde aşk şarkıları yazıyorum ve hareketli bir parçam yok diyebilirim. Toplum olarak acı çekmeyi seviyoruz ancak arabesk kültürüne insanların duygularını negatife yönlendirdiği için kendimi yakın hissetmiyorum”  dedi.

EN İYİLERİN ARASINDA

Bestelerinin spontone bir şekilde hiç akla gelmeyecek zamanlarda ortaya çıktığını belirten Toprak şunları söyledi: “Örneğin fırından makarna çıkarmaya giderken aniden sözler ağzımdan dökülüyor ve ben hemen o anki işi bırakıp sözleri unutmamak için kaydediyorum. Hemen gitaristimi çağırarak yarım saat 40 dakika gibi bir süre içerisinde parçamı bitirmiş oluyorum. Haziran ayında çıkardığım Yer Yok isimli şarkımın sözlerini 4-5 yıl önce yazmama rağmen çıkarmak yeni nasip oldu. Klibimizi çekerek Youtube üzerinden yayınladık. Şarkımız o kadar çok beğenildi ki Power Türk’ün 2017’nin en iyi albümleri arasına girmeyi başardık. Yönetmenliğini Murat Gültekin’in yaptığı ve İzmir’de çekilen klibimiz etkileyici bir çalışma oldu.”

SENİN GİBİLERE YER YOK

İstanbul piyasasına İzmir’den giriş yapabilmenin oldukça zor olduğunu ancak bunu başarabildiklerini açıklayan Toprak, “Klibim benim için bir ilk olmasına rağmen bu kadar sevilmesi ve Power Türk’ün listesine girebilmesi için benim için çok büyük bir sürpriz oldu. Düşünün ki bu listede Sertap Erener, Tarkan, Sezen Aksu gibi yıllar önce kendisini ispatlamış birçok ünlü isim var.  Bu müthiş bir duygu. Şarkım 14 Haziran’da Youtube yüklendi. Bu aldığım başarı için oldukça kısa bir zaman. Orkestra çalışmalarımı tamamladıktan sonra İzmir’in çeşitli mekanlarında sahne almaya başlayacağız. ‘Yer Yok’ isimli şarkımın ardından şuan adını kesin belirlemediğim bir bestem var. İsim konusunda oldukça kararsız olmama rağmen şimdilik Gönlümün Bahçesi’nde diyebiliriz” açıklamasını yaptı.

DİPTEN BAŞARIYA

Şarkılarına isim belirleme konusunda zorlandığını ve bulduğu isimleri arkadaşlarının fikirlerine sunarak son kararı verdiklerini ifade eden Toprak, “Arkadaşlarım genelde başka isimler bulmasına rağmen en sonunda yine ben kendi bildiğimi okuyup kendi bulduğum ismi kullanıyorum. Bu aramızda da espiri konusu oldu. Beni gören insanlar direkt olarak ‘Yer var mı?’ diye soruyorlar. Şarkının girişi ‘Senin gibilere benim yanımda yer yok, bir gün çok pişman olacaksın haberin yok’ şeklinde başlıyor. Bu sözler oldukça etkili ve akılda kalıcı oldu. Yediği bir kazığın ardından dibe vurmuş bir insanın başarı hikayesine ulaşmasını anlatıyor bu şarkı. Nakaratında da bir nazire olduğunu göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.