TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilgisayarlar okula laboratuvar oldu

MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi ‘Mavi Garaj’ isimli sosyal sorumluluk projesiyle Emine Lahur Ortaokulu’na Bilgisayar Laboratuvarı kazandırdı

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2018 06:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bilgisayarlar okula laboratuvar oldu

MEHMET ŞERİF TOPRAK

MaviBahçe’de kurulan atölyede, AVM ziyaretçilerinin bağışladığı bozuk, kullanılmayan bilgisayarlar gönüllülük esasıyla tamir edilip, bakımları yapıldı. Faaliyetlerine devam edecek olan Mavi Garaj isimli atölyenin devamı gelecek olan etkinliklerinde tüm ziyaretçilerin, yardım kampanyasına katılabileceği bildirildi.

MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi, imece usulü yürütülen Mavi Garaj isimli sosyal sorumluluk projesi ile İzmir’deki bir okula bilgisayar laboratuvarı kurulmasını sağladı. Kampanyaya katılan İzmirliler, evlerinde, iş yerlerinde kullanmadıkları arızalı bilgisayarları, MaviBahçe’deki danışma noktasına teslim etti. MaviBahçe’de oluşturulan Bilgisayar Tamir Atölyesinde bilgisayarlar tamir edildi, bakımları yapıldı. Daha sonra yenilenen cihazlar ile Emine Lahur Ortaokulu’na Bilgisayar Laboratuvarı kuruldu.

GÖNÜLLÜLER ÇALIŞABİLİYOR

Bilgisayar tamiri ve yenilenmesinde gönüllüler de çalışabiliyor. Bilgisayar tamiri konusunda bilgisi olmayan gönüllüler, uzman personel eşliğinde görev alarak projeye katkı sunabiliyor. Atölyede bilgisayar tamiri için gerekli tüm ekipmanlar yer alıyor. Bilgisayarlar danışmaya teslim ediliyor ve atölye çalışmalarına başlanacak güne kadar depolanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.