TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilim Festivali’ne 100 bin ziyaretçi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Bilim Merkezi tarafından açılan Bilim Festivali’ni 3 günde 100 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, Konya Bilim Merkezi’nin Konya’nın bilim şehri vasfına katkı yaptığını söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi olma özelliğine sahip Konya Bilim Merkezi, düzenlediği Bilim Festivali ile 100 bin kişiyi ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2017 09:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bilim Festivali’ne 100 bin ziyaretçi

TÜBİTAK DESDEKLİ

Konya Bilim Merkezi’nin açık alanında kurulan bilim çadırlarını inceleyerek ziyaretçilerle buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Bilim Festivali’nin bir gelenek haline geldiğini vurgulayarak, “TÜBİTAK işbirliğiyle Türkiye’de açılan ilk Bilim Merkezi’ne, Konya olarak, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak imza attık ve o günden bu güne bilim çevrelerinin, çocuklarımızın hizmetinde. Tarihte Konya, hem bir başkent hem de bilimin, ticaretin, sanayinin merkezi konumunda. Tarihteki bu konumuna adım adım erişme yolculuğunda.

EĞİTİM ŞEHRİ

Konya Bilim Merkezimiz, Konya’nın bilim merkezi olma vasfına katkı yaptı. Bugün Konya’mız 400 binden fazla ilk ve orta öğretim öğrencisi, 130 binden fazla üniversite öğrencisiyle tam bir eğitim şehri konumunda” dedi. Konya Bilim Merkezi’nin açılışının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığını söyleyen Başkan Akyürek, “2014 yılından bugüne yaklaşık 800 bin ziyaretçiyi Konya Bilim Merkezi’nde ağırladık. Tabi bu 800 bin kişi sadece Konyalı hemşehrilerimizden oluşmadı. Çevre illerden Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Ankara ve Antalya’dan, yurt içinden yurt dışından ziyaretçiler geldi. Bilim Festivalimize çadırlarda etkinlik düzenleyerek katkı yaparak katılan üniversitelerimize, odalarımıza, borsamıza, tüm kurum ve kuruluşlarımıza, okullarımıza, çocuklarımız adına, şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Bu üç gün içerisinde 100 bin insanımıza ev sahipliği yapmış oluyoruz” diye konuştu. n İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.