TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bin 614 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana bin 614 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekatın başlangıcından itibaren bin 614 terörist etkisiz hale getirildi

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2018 07:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bin 614 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO unsurlarının gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’in batısındaki Racu beldesine bağlı Şedya Köyü çevresinde terör örgütü PYD/PKK’nın yeni tünellerine rastlandı. Terör örgütüyle şiddetli çatışmalar sonucu ele geçirilen Şedya Köyü’nün çevresindeki hakim tepelere inşa edilen beton gözetleme kuleleri ile korunganlı mevzilerden giriş yapılan ve birçok tünelin birbirine bağlandığı tünel sistemi, ÖSO tarafından güvenlik taramasından geçirildi.

YENİ TÜNELLER

Bölgeden alınan bilgiye göre, yeraltındaki tünel sistemi 2 metre yükseklik ve genişliğe sahip. Neredeyse tamamı betonarme olarak inşa edilen tünel, gözetleme kuleleri ve güçlendirilmiş mevzileri de birbirine bağlıyor. Tünellerin içerisinde yaşam alanları ile silah ve mühimmat depolamak için kullanılan bölümler de yer alıyor.

Daha önce Azez’in kuzeybatısındaki Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyünün terör örgütü PYD/PKK’dan temizlenmesinin ardından ortaya çıkan Şedya Köyü’nde de inşa edilmiş tünel sistemini, örgütün hava saldırılarına ve topçu atışlarına karşı kullandığı görülüyor.

GÜVENLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Racu’nun güneybatısındaki Şedya Köyü’nün terör örgütünden temizlenmesinden sonra TSK destekli ÖSO güçleri köyde güvenlik çalışmalarına başladı. Terör örgütünün el yapımı patlayıcı (EYP) ve tuzaklı mayınlarına karşı tarama ve imha çalışması yürüten ÖSO, köydeki az sayıda sivilin de güvenliğini sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Köy ve çevresinde terör örgütüne ait noktalarda arama, tarama ve imha çalışmaları sürerken köyün dış bölgesinden gelebilecek saldırılara karşı önlemler de alınıyor. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.