TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bingöllülerden eğitime destek gecesi

İzmir Bingöllüler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, önceki gün Balçova Termal Otel’de geleneksel yemek organizasyonu düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bingöllülerden eğitime destek gecesi

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Birçok öğrenciye burs vermek ve hemşeriler arasındaki bağı güçlendirmek amacıyla düzenlenen organizasyona İzmir’deki Bingöllü vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Törende yaptığı konuşmada hemşerilerinin aktif bir şekilde çalışmasını istediklerini söyleyen dernek başkanı Aydın Gürboğa, “Amacımız bir taraftan kent kültürüne uyum sağlayarak yaşamımızı sürdürmek diğer taraftan da hemşerilerimiz arasında iletişim sağlamayı, dayanışmayı, örf ve adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaktır” dedi.

“EĞİTEM DESTEK VERMEK”

Farklı kültür, kimlik ve siyasi düşüncedeki hemşerilerini Bingöllü kimliği çatısı altında birleştirmek istediklerini de belirten Aydın Gürboğa, “Birliğe, beraberliğe ve dayanışmaya inanan, bunu sadece lafta değil özünde de yaşayan insanların, meşakkatli iş hayatları olmasına rağmen dernekçilik faaliyetlerini gönüllü olarak yönetim kurulu arkadaşlarımızın farkıyla bu görevi sürdürmekteyiz. En önemli hedefimiz ise yükseköğrenim gören dar gelirli, ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunmaktır. Bu hedefimizi yönetim kurulumuz ve siz değerli hemşerilerimizin katkılarıyla 2015’ten itibaren düzenli olarak gerçekleştirmekteyiz. 10 dar gelirli, ihtiyaç sahibi öğrenciye burs veriyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize daha fazla katkıda bulunmak için de değerli Bingöllü kardeşlerimizden daha fazla katkı vermelerini bekliyoruz. Toplumuzda daha aydın insanların yetişmesi sorumluluğuyla, ülkemizin ekonomik ve sosyal sorunlarının aşılabilmesine, demokrasimizin ülkemizde tüm kurum ve kuruluşlarına yerleşmesinde katkıda bulunmak, insan haklarına ve hukuk üstünlüğüne kuralına uyan bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz” diye konuştu.

Organizasyona da Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il ve ilçe teşkilatlarından isimler de yer alırken, CHP Balçova İlçe Başkan Yardımcısı Serdar Dayanç’a, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çankaya adına İzmir Bingöllüler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından plaket takdim edildi. Mehmet Ali Çankaya’nın mazeretinden dolayı organizasyona katılamadığını ifade eden Serdar Dayanç, “Hepinize çok selamları var. Gönlü sizlerle beraber. Affınıza sığınarak selamlarını iletiyor” ifadelerini kullandı. Törende ayrıca ünlü halk ozanı Şeyda Çelebi’de İzmir’de yaşayan Bingöllüler için muazzam bir konser verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.