TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir Al Pacino başyapıtı

Orijinal ismi Dog Day Afternoon olan ve Al Pacino’nun önemli başyapıtları arasında yer alan Köpeklerin Günü gerçek bir olaya ışık tutarak senaryolaştırılmış bir film

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bir Al Pacino başyapıtı

NİLGÜN TAZE

Yönetmenliğini Sidney Lumet’in yaptığı 1975 ABD yapımı polisiye filmde birinci sınıf dolandırıcı Sonny ve arkadaşı Sal, Brooklyn Bankası’nı soymaya karar verirler. Bankada yaşanan küçük aksiliklerle sinirleri gerilen ikili bankadaki tüm kasaların boş olmasıyla şoka girerler.

Bu esnada bankanın çevresini donatan polisler karşısında ne yapacaklarını şaşıran ikili, biraz şaşkınlıktan biraz da mecburiyetten içerideki insanları rehin almak zorunda kalırlar. Sonrasında gelişen onlarca sürpriz olay karşısında tamamen tepkisiz kalan ikili kendilerini kısa zaman içerisinde hem suçlu hem de kahraman olarak görme şansına erişir.

BİR BAŞYAPIT

Yönetmenlik, oyunculuk ve senaryo şaheseri olan Köpeklerin Günü Al Pacino'yu Al Pacino yapan filmlerden.  Son yıllarda hem kendisi hem de Robert De Niro'nun kalitesiz aksiyon veya komedi filmlerinde rol almasına rağmen onlar çağımızın ve sinema tarihinin en büyük oyuncuları arasında yer aldıklarını 70'li ve 80'li yıllarda kanıtladılar. Şimdiye dek pek çok banka soygunu filmi izlememize rağmen bu filmde bugüne kadar tüm izlediklerinizi unutabilirsiniz çünkü bu bambaşka bir soygun. O kadar sürükleyici ki, gerçekte ne yaşandığını, karakterlerin akıbetinin ne olduğunu araştırıp öğrenmemek için zor tuttum kendimi. Bir sinema şöleni. Çok fazla şey söylemeye gerek yok, kesinlikle izlenmesi gerekiyor.

Film 11 Kasım’da İzmir Sanat Merkezi’nde saat 20:00’de ücretsiz olarak izlenebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.