TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir idealistlik örneği: Atatürk

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Karşıyaka Şubesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında “Bir İdealistlik Örneği: Atatürk” konulu konferans düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bir idealistlik örneği: Atatürk

ASİYE ARSLAN

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Karşıyaka Şubesi’nde “Bir İdealistlik Örneği: Atatürk” konulu konferans gerçekleştirildi. Aktiffelsefe gönüllüleri tarafından düzenlenen seminer yoğun ilgi gördü. Katılımcılar “Bir İdealistlik Örneği: Atatürk” başlığı kapsamında Ata’yı daha iyi anlama fırsatı buldu.

İDEALİSTLERE İHTİYACIMIZ VAR

“Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de dünyamızın idealistlere ihtiyacı vardır. Bu kavramları klasik anlamları ile yeniden ele alırken içinde yaşadığımız ülkenin her tür bağımsızlığa ulaşmasını sağlamış bir idealisti; Atatürk’ü inceledik” diyen Aktiffelsefe Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Filiz Kartal, “Küçük yaşlarda şekillenmeye başlayan bir idealistlik, zaman ve koşullar ne olursa olsun, inandığı hedefe ulaşmak için yılmadan çalışma örneğidir Mustafa Kemal Atatürk… Mustafa Kemal, idealistliğinin bir gereği olarak şunları söylemiştir: ‘Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.’ Bizde bu sözlerden yola çıkarak her birimizin içinde yatan idealisti daha yakından tanımak için bir fırsat bulduk” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.