TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bir kuruşun bile hesabını veririz”

Karabağlar Belediyesinin Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın Sayıştay raporlarının görüşüldüğü oturumda konuşan Başkan Muhittin Selvitopu, açıklık ve şeffaflık vurgusu yaptı

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Bir kuruşun bile hesabını veririz”

EMİRCAN IŞILDAK

Karabağlar Belediyesinin Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Karabağlar’da alışılagelen gergin meclislerin aksine sakin gerçekleşen oturumda kasım ayındaki faaliyetler ele alındı.

HATALAR, EKSİKLİKLER OLABİLİR AMA...

Sayıştay raporunun konuşulduğu sırada Başkan Selvitopu, belediye yönetiminin şeffaflığı ve açıklığına vurgu yaptı. Belediyeye ait birkaç araçta, ihaleyi alan firma tarafından yapılan hata sonucu meydana gelen rapor eksikliğinin hatırlatılması üzerine konuşan Selvitopu, “Bir kuruşun bile hesabını veririz. İnsanız; hatalar, eksiklikler olabilir. Ancak bu eksikliklerin kasıtlı yapılmaması, açık ve şeffaf olunması önemlidir” dedi.

ALADAĞ’I ANARAK BAŞLADI

Başkan Selvitopu konuşmasına hafta içerisinde Adana’nın Aladağ İlçesi’ndeki kız yurdunda meydana gelen yangın faciasında hayatını kaybedenleri anarak başladı. Acı olayın tekrarlarının yaşanmaması için önlem ve tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Selvitopu, “Geçtiğimiz günlerde Adana’da bulunan bir kız yurdunda acı bir olay yaşandı. Ancak burada önemli olan bu tarz acı olayların yaşanmaması için tedbir ve önlem almaktır. Umarım sorumlular tarafından önlemler alınır. Böyle acılar bir daha yaşanmaz” dedi.

UZUNDERE’DE DÖNÜŞÜM OCAK AYINDA

Gündem maddesi olan Sayıştay raporlarının görüşülmesi üzerine konuşan Başkan Selvitopu, yerel yönetimlerde açıklık ve şeffaflık vurgusu yaptı. Selvitopu, “Bizim hesabını veremeyeceğimiz bir kuruş bile olamaz. Eksikler, hatalar olabilir fakat açıklık ve şeffaflık önemlidir. Hesap verilebilen bir yönetim olmak önemlidir” diye konuştu. Selvitopu ayrıca, Uzundere’deki kentsel dönüşümün önümüzdeki ay başlayacağının da müjdesini vererek, “Uzun süredir uğraşılan ve tam mutabakatla örnek olacak Uzundere’deki kentsel dönüşüm büyük bir ihtimalle Ocak ayında başlayacak. Tamamlandığında da tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.