TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birbirimize ihtiyacımız var

AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, AB fonlarıyla gerçekleştirilen ‘Hazır Giyim Sektöründe Kadın İstihdamı Projesi’nin kapanış töreni için Ordu’ya gitti

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Birbirimize ihtiyacımız var

Büyükelçi Berger ve bazı AB üyesi devletlerin büyükelçilerinden oluşan heyet, Ordu Valiliğini ve Ordu Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. İlk olarak Ordu Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret eden heyet, daha sonra Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh’a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerde kadın istihdamı konusunda yapılan çalışmalar ele alındı.

Büyükelçi Berger, Büyükşehir Belediyesini ziyaretinde gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin “Türkiye ile AB ilişkilerinde bir durağanlık söz konusu mu?” sorusuna Büyükelçi Berger, “Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerde herhangi bir durağanlık, duraksama yok” şeklinde cevap verdi.

“AB İLE TÜRKİYE’NİN BİRBİRİNE İHTİYACI VAR”

Her şeyden önce AB ile Türkiye arasında yoğun bir çalışmanın olduğunu belirten Büyükelçi Berger, “Bu çalışma devam ediyor. Bugünden itibaren örneğin yılın sonuna kadar devam edecek döneme baktığımız zaman çok sayıda üst düzey toplantının yapılması, bakanlar düzeyinde toplantının yapılması planlanmış durumda” diye konuştu.

Bu toplantılarda oldukça önemli hususları ele alacaklarını kaydeden Büyükelçi Berger, şunları kaydetti: “Örneğin, ekonomi, ulaştırma, enerji ve elbetteki siyasi konular bu toplantılarda ele alınacaktır. Şayet sizin kastınız katılım müzakereleri ise şu anda katılım müzakerelerinde herhangi bir ilerleme yok gibi görünüyor olabilir, ama bu demek değildir ki ilişkilerimizde bir durgunluk var. Her zaman için çalışmalarımız geçerli ve yoğun şekilde devam etmektedir. Şunu da çok iyi biliyoruz ki özellikle bölgedeki ve dünyadaki gelişmeler ışığında birbirimize her iki taraf olarak da çok fazla ihtiyacımız var.”

“İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı alması sonrası Avrupa Birliğinin geleceğini nasıl görüyorsunuz?” sorusu üzerine Büyükelçi Berger, şu yanıtı verdi: “AB ile İngiltere arasında ayrılma noktasında görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki senenin Mart ayına kadar bu görüşmeler devam edecek. Her iki tarafta bu zorlu görüşmelere katılıyor ve üzerine düşeni yapıyor. Birliğin geleceği ile ilgili bu sabah AB Komisyonu Başkanı Juncker bir konuşma yaptı ve bazı konuların altını çizdi. Bu konuda benden ziyade başkanın konuşmasına baksanız daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.”

“CİDDİ ENDİŞELER TAŞIYORUZ”

Büyükelçi Berger, Arakan’da Müslümanlara yönelik katliam hakkında ise şunları söyledi: “Avrupa Birliği burada meydana gelen gelişmelerle ilgili olarak gerçekten ciddi endişeler taşıyor. Myanmar’ın komşusu olan Bangladeş’le de çok yakın bir irtibat halinde. Özellikle buradaki insanların insani yardımlara erişebilmesi konusunda. Yine bu itibarla Türkiye’nin de yardımı insani yardım açısından büyük bir önem arz ediyor.” (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.