TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Birliğimiz daim olsun”

20 günlük çalışmasında yaklaşık 100 kıraathane, 2 bin dükkan, 40 taksi durağı ziyaret eden 30 STK ile bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, “Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2018 10:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Birliğimiz daim olsun”

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir’in sorunlarını yakından takip eden AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, kente uyuşturucu bağımlılığının yüksek seviyelerde olduğunu bazı maddelerin yakalanmasında birinci sırada yer aldığını söyledi. Zaman zaman bağımlıların aileleri ile karşılaşan Ceyda Bölünmez Çankırı, bu sorunun çözümü için önemli adımlar atıldığını söyledi. Çankırı, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak adına Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu’nu kurduk. Bu konuda kapsamlı bir Eylem Planı hazırlayarak uygulamaya koyduk. Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi ile Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı hazırlık çalışmalarını sürdürmekteyiz. Bağımlılık ile mücadele kapsamında toplam 2,8 milyon kişiye farkındalık eğitimleri verdik. Hastanelerde poliklinik ve servisler oluşturup ÇEMATEM ve AMATEM sayılarını artırdık. Uyuşturucu ile mücadelede koruyucu ve önleyici tedbirleri arttırmak için 50 ilde Narkotimleri devreye soktuk. Aile hekimlerini eğiterek bağımlılıkla mücadele etkinliğimizi güçlendiriyoruz. Gençlerin bağımlılıkla mücadele projelerine destek verdik” diye konuştu. Kendisi de anne bir olan Bölünmez Çankırı, bu sorunun en çok annelerin, ailelerin canını yaktığını ifade ederek, “Ben çocuğunu ihbar edip alın götürün kurtarın çocuğumu diyen anneler görüyorum. Uyuşturucuyla mücadelemiz tüm gücüyle devam edecek. Özellikle uyuşturucu ile mücadele hususunda toplumsal mutabakatın sağlanacağı caydırıcı önlemlerin gündeme getirilmesini sağlayacağız” dedi.

KAVACIK’IN TÜM OYLARINA TALİBİZ

Karabağlar’a bağlı Kavacık Köyü’nde iftar yemeğine katılan Ceyda Bölünmez Çankırı, köy sakinleriyle köy kahvesinde bir araya geldi. Kavacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlarla üretim projeleri üzerine konuşan Çankırı, Mardin’de başlattığı topraktan tabağa projesini anlattı. İlk hasadı geçtiğimiz günlerde yapılan “Topraktan Tabağa” projesini İzmir’de de hayata geçireceklerini söyledi. AK Parti’nin yüksel oy oranına sahip olduğu Kavacık’ta köy sakinlerine seslenen Bölünmez Çankırı, AK Parti dışında kalan oylara da talip olduklarını söyleyerek Kavacık’tan tam destek istedi. “Bu güne kadar PKK, PYD, FETÖ gibi terör örgütlerinin elbirliği ile yaptıkları karışıklıklar bizi yıkamadı” diyen Çankırı, “Şimdi seçim öncesi yaşatılan ekonomik kriz ortamının da hep birlikte üstesinden geleceğiz. Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun” dedi. Bölünmez Çankırı, iftarın ardından Kavacıklılara kendi elleriyle lokma dağıttı.

BİNLERCE İZMİRLİYE ULAŞTI

Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Karabağlar Yeşilyurt mahallesinde ise SKM açılışı yaptı. Coşkunun yüksek olduğu açılışta balkonlardan kendisine el sallayan vatandaşları selamlayan Çankırı, hediye edilen Bozyaka Spor formasını giydi. Coşkunun 24 Haziran’da sandıklara yansıyacağını söyleyen Çankırı, çalışmalara son güne kadar devam edeceklerinin mesajını verdi.

20 GÜNLÜK KARNESİ

Seçim öncesi sürenin kısa olması sebebiyle yüksek tempoda çalışan Bölünmez Çankırı, partililerle ve vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirip, günlük ortalama 15 bin adım atıyor. Esnaf ziyaretlerinde günlük ortalama 500 kişinin elini sıktı, hal hatır sordu. 20 günlük seçim çalışmasında yaklaşık 100 kıraathane, 2 bin dükkan, 40 taksi durağı ziyaret etti. 20 günde yaklaşık 30 STK ile buluştu. Her gün iftarda ortalama bin 500 kişi ile el sıkıp sohbet etti. 20 günde yaklaşık 30 kez ilçe başkanlığı ziyaret etti. Seçim bölgesinde 14 ilçe yer alırken her birini ortalama 2 kez ziyaret etti. Her akşam ortalama 4 ev olmak üzere 80 ev ziyaretinde yaklaşık 2500 kişiyle oturup sohbet etti, sıkıntıları dinledi. 5 SKM’nin açılışını bizzat yaparak yüzlerce teşkilat üyesi ile seçime dair toplantı yaptı. 20 günde yaklaşık 20 kez SKM ziyareti yaparken, ziyaretler sırasında yaklaşık 15 kişiyi parti üyesi yaptı.

YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VURGUSU

AK Parti Mardin Milletvekili, 26. Dönem TBMM İdare Amiri ve 27. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Ramazan Bayramı mesajı yayınladı. Bölünmez Çankırı, “Sevinçler ve mutluluklar paylaştıkça artar, üzüntüler ve acılar da paylaşıldıkça azalır. Toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı bayram günlerinde; engelli, muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarımızı, yaşlılarımızı, şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi ziyaret etmek dayanışmanın en güzel örneklerini oluşturacaktır. Toplumsal bütünleşmenin sağlandığı bayramlarımızı en iyi şekilde geçirmek birliğimizi, bütünlüğümüzü, bağlarımızı sıkı tutmakla, yardımlaşma ve dayanışmayı artırmakla mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle, bayramlarda yakaladığımız coşku, birlik ve beraberliğin daim olması temennisiyle tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, ibadetlerinizin kabul olmasını Allah’tan niyaz ediyor, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.