TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birlikte zaman geçirebilmek isterken yıldız oldular

Yaklaşık 4 buçuk ay önce çıkardıkları ‘Gel’ isimli single çalışmalarıyla Türkiye’de en çok dinlenen isimlerden listesine giren Onur Günay ve eşi Mine Günay, müzik hayatlarını gazetemiz okuyucularına anlattı

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Birlikte zaman geçirebilmek isterken yıldız oldular

YUSUF ÇAĞIRTEKİN / ÖZEL HABER

İzmir Ayrancılar Müzikoleji kurs eğitmeni Onur Günay ve aynı zamanda edebiyat öğretmeni olan eşi Mine Günay, 21 Temmuz’da çıkardıkları Gel isimli şarkılarıyla tüm Türkiye’de dikkatleri bir anda üzerlerine çekmişti. Söz ve müziği kendilerine ait şarkıları ile Youtube ve diğer platformlarda toplamda 4 milyondan fazla dinlenen çift, beraber zaman geçirebilmek için ‘Gel’ isimli şarkıyı birlikte bestelediklerini ve şarkının tüm ülkede çok beğenildiğini dile getirdi. Nehir isminde küçük de bir kız çocukları olan Onur Günay ve eşi Mine Günay, sanat hayatlarının başlangıcını ve aile hayatlarını gazetemiz okuyucularına anlattı. Yeni şarkıların da yolda olduğunu bildiren Onur ve Mine çifti yeni şarkılarını okuyucularıyla yakın zamanda paylaşacaklarını söylediler. İşte Onur Günay ve Mine Günay ile yaptığımız keyifli söyleşiden notlar…

BİRLİKTE ZAMAN GEÇİREBİLMEK İÇİN

Müziğe olan ilgisinin eşi Onur Günay’a olan ilgisiyle başladığını dile getiren Mine Günay, “Daha öncesinde ufak tefek ilgim olsa da müziğe olan ilgim eşimle tanışınca başladı. Aslında ailemde de müzik sevgisi yoğundu. Ablam konservatuvar mezunudur. Dedem ve teyzelerimde de bir müzik geçmişi olduğunu söyleyebilirim ama ben tercih etmemiştim. Edebiyat okumayı seçmiştim. Eşim de beni aynı doğrultuda destekledi. Eşimi 15 buçuk yaşımdan beridir tanıyorum. Eğitim hayatıma birlikte yön verdik. Müzik öğretmenliğini de çok istemiştim aslında ama yapmadım. Sonrasında eşim kendi istedi böyle bir proje yapmamızı. Açıkçası biraz da can sıkıntısından oldu” diyerek müzik hayatlarının nasıl başladığını anlattı. İş hayatına fazlaca kapılıp gittiklerini söyleyen Onur Günay ise, “Mine işe gidiyor, ben işe gidiyordum ve pek görüşemiyorduk. Beraber yapabileceğimiz bir iş ne olabilir dedik ve müzikte buluştuk. Zaten sürekli beste de yapıyorduk. Biriksin diye bekliyorduk ve artık biraz da birikmişti. Fazlalaşınca eve küçük bir stüdyo kurduk. Bütün şarkıları, aranjeleri evde yapıyoruz” dedi.

BİRLİKTE BESTELİYORUZ

Şarkılarının sözlerini birlikte yazdıklarını dile getiren Mine Günay, “Edebiyatçı olduğum için sözü ben yazayım, müziği Onur yapsın diye hareket etmiyoruz. Karışık oluyor. Hatta Gel şarkısının müziğini ben yaptım, sözleri birlikte yazdık. Daha doğrusu Onur daha önceden bir söz-müzik yapmıştı ama dedim bu olmaz. Yeni bir müzik yaptık. Onun için sözü ben yazarım, müziği o yapsın gibi aramızda net bir paylaşım yok. Bazen bir melodi getiriyor, çalıştığı yerdeyken aklına gelmiş ve hemen kaydetmiş, bana dinletmeye getiriyor, dinletiyor. Sen devam et diyorum ve bir söz uyarlamaya çalışıyorum. Çok absürt zamanlarda; bazen çamaşır dizerken ya da bulaşık yıkarken ilham gelebiliyor. Zaten müzik çok etkilediyse sözler hemen üzerine gelebiliyor. Anlayacağınız müziğe de bağlı” diye konuştu.

YILBAŞINDAN SONRA

Yılbaşından sonra yeni şarkılarının geleceğinin de müjdesini veren çift, yeni şarkılarının bitmek üzere olduğunu söyledi. Onur Günay, “Şarkı bitmek üzere yani aranje aşamasında. Sonrasında bir iki teklif de alıyoruz. İş olarak yılbaşı programlarında yer almamız yönünde teklifler alıyoruz. Müzik piyasasında önemli yeri olan insanlarla yakın zamanda önemli görüşmelerimiz olacak. Zaten müzik dünyasının önemli isimlerinden, 2016 yılının en iyi radyo tanıtımcısı seçilen Habil Ceyhan bizi buldu. Şarkımız sayesinde onunla çalışma fırsatımız oldu. Radyo-basın tanıtımımızı da o üstlendi” diye konuştu. Aile yaşantılarından bahseden Mine Günay, hayatlarında pek bir değişim olmadığını ve aile hayatlarını düzgün bir şekilde sürdürebildiklerini belirtti. Mine Günay, “Tek değişim, kızımız Nehir artık bizim şarkılarımızı söylüyor. Şarkılarımızı ilk o ezberliyor. Biz evde çalışırken sürekli bizi duyuyor. Onunda müzik kulağı çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Zaten biz hiçbir zaman ünlü olalım, milyonlar bizi dinlesin diye bu yola çıkmadık. Biz mutlu olabilmek ve beraber zaman geçirebilmek için böyle bir şey yaptık. Kızımız da bu işin içine dahil olunca, ailecek yapıyoruz ve daha mutlu oluyoruz. Babası çalıyor, biz söylüyoruz. Hep birlikte bir klipte istiyorlar ama henüz karar verdiğimizi söyleyemem. Bizde çok isteriz hatta belki klibin bir kısmına da koyabiliriz” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLUK AŞKI

Ortaokuldan beridir müzikle ilgisi olduğunu söyleyen Onur Günay, önce bağlama çaldığını ve liseye geçtiğinde de gitar öğrendiğini söyledi. Daha sonraki süreçte bir arkadaşının vasıtasıyla konservatuvara hazırlanmaya başladığını ileten Onur Günay, “Ege Üniversitesi Konservatuvar Bölümünü kazandım. Orayı kazandıktan sonra müziğe olan ilgim çok daha fazla arttı. Müzisyen çevre, müzisyen arkadaşlar, programlar, konserler derken kendimi işin içinde buldum. Eşimle de Bodrum’da sahne alırken tanıştım. Eşim o zaman 15 buçuk yaşındaydı. Çalıştığımız mekana kalabalık bir grup gelmişti. Eşim teyzeleri, dayılarıyla falan birlikte gelmişlerdi. Çalıştığım yer bar gibi bir yer değil de küçük bir aile yeri gibiydi. Sakin bir yerdi. Garson bir arkadaşım geldi ve bana iki tane kız var, sesleri çok güzel dedi. Eşimin ablası da konservatuvara hazırlanıyordu. O hemen söyledi. Daha sonrasında teyzeleri Mine’nin de şarkı söylemesini istedi. Mine başta istemedi ama sonrasında geldi. Bende Mine’yi ilk kez orada görmüştüm. Çok beğendim. Sahneden sonra görüştük, biraz konuştuk. Bir hafta falan konuştuk. Ondan sonra ilişkiye başladık. 13 sene falan oldu. Çocukluk aşkı gibi bir şey oldu” diye konuştu.

AİLELERİMİZ EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ

Gel şarkısı çıktıktan sonra özellikle öğrencilerinin tepkisinin çok olumlu olduğunu söyleyen Mine Günay, “Öğrencilerimin çok ilgisini çekti bu durum. Sürekli şarkı söylememi istiyorlar. Sınıfa her girdiğimde şarkımızı açmış bir şekilde onları buluyorum. Hocam yeni şarkınız ne zaman çıkacak. Şarkınız çok güzel falan sürekli söylüyorlar. Ailelerine de bizi göstermişler, bu bizim hocamız demişler ama aileleri biz zaten aylarıdır bu şarkıyı dinliyoruz falan demiş. Gelip bunları sürekli bize anlatıyorlar” dedi. Ailelerinin kendilerine çok destek olduğunu söyleyen Onur Günay, “Güzel tepkiler alıyoruz. Sürekli güzel şeyler işitiyoruz. Ailemizin de desteği çok büyük. Onlar tam destek diyebilirim. Benim ailem Mine’yi, Mine’nin ailesi de beni çok destekliyor. Öyle bir hayalleri var. Ben zaten konservatuvar okuduğum için bizimkiler o şekilde bir hayalleri vardı. Mine’nin ailesinde ise durum biraz farklıydı çünkü onun ablası konservatuvar okumuştu. Fakat şarkımız çıkınca onlarda çok beğendiler ve sürekli destek oluyorlar. Bu yolda beraber yürümemizi, başarılı olmamızı çok istiyorlar. Onların desteğini de çok hissediyoruz” diye konuştu.

SÜREKLİ MESAJLAR ALIYORUZ

Mine Günay, “Bizim ailede işler biraz karıştı gibi. Ablam konservatuvar mezunu şiir kitabı yazıyor, ben edebiyat mezunuyum müzikte ilerliyorum. Müzikte ilerlersek onu da mutlaka yanımda bulundurmak isterim. Çok güzel bir sesi var. Parlayabileceğini düşünüyorum. Şu anda dengeli ilerliyoruz. Sağ olsun vatandaşlarımız da bizi çok sevdi. Türkiye’nin birçok yerinden olumlu mesajlar alıyoruz. Hatta Instagram’dan sevgilimden ayrıldım, bu şarkıyla yardım eder misiniz gibi türlü türlü mesajlar alıyoruz” dedi. Albüm yapma planlarının olmadığına değinen Onur Günay, “Albüm çok uzun sürüyor. 8-10 parçalı bir şey yapmayız. Single şeklinde ilerleriz. Çünkü gerçekten çok uzun sürüyor. Bir sene ya da bir buçuk sene gibi bir vakit alır. Ama aslında sürekli aktif halde çalıştığımız için ay hesabına vurduğumuzda çok ünlü sanatçılardan daha fazla şarkı çıkarma planımız var. Yılda 3 ya da 4 tane şarkı çıkarmak gibi bir planımız var. Müzik dünyası da zaten artık albümden ziyade tekli şarkı çıkarmayı daha uygun buluyor. Şimdi bir tıkla insanlar şarkıyı tüketebiliyor, eskiden kaseti alıp, takıp, tekrar geri sarıyorduk. Bu yüzden de herkes single şarkı yapmaya yöneldi” diye belirtti.

800’DEN FAZLA RADYODAYIZ

Sıla, Gökhan Tepe, Tarkan ve Ersay Üner’i çok sevdiklerini dile getiren Mine Günay, “Sıla gerçekten çok iyi işler yapıyor. Repertuvarımızda da Sıla’nın çok şarkısı var. Sürekli söylüyoruz. İnşallah bir gün bizim şarkılarımızda onun repertuvarında yer alır. Şu anda sürekli bir yerde sahne almıyoruz. Öyle bir şey yapmak istesek zaten talep çok ama bizim istediğimiz, konser, festival sanatçılığı. Bunun içinde biraz zaman lazım, şarkılarımızı biriktiriyoruz. Önümüzdeki günlerde İstanbul’a gidip görüşmeler yapacağız. Klibimiz şu anda televizyonlarda olmasa da ulusal ve uluslararası radyolarda çalıyor. Kanada, Hollanda, Almanya gibi Türkçe müzik çalan birçok ülkede şarkımız çalıyor. Tweet atanlar oluyor. Türkiye’de TRT dahil 800 tane radyo kanalında şarkımız çalıyor. Geçen gün yakınlarımız uydudan yayın yapan AKS TV adında bir televizyonda klibimizin yayınlandığını söylediler” diye konuştu.

BOŞLUĞU DOLDURMAK İSTİYORUZ

Asıl hedeflerinin Türkiye’de eksik olan, müzik piyasasında evli çift olarak kimsenin müzik yapmaması boşluğunu doldurmak olduğunu dile getiren Onur Günay, “Çift halinde müzik yapan kimse kalmadı. 1990’lı yıllarda Oya-Bora gibi birkaç çift vardı ama günümüzde hiç yok. Biz o yeri hedefliyoruz. Bizim asıl amacımız sanatçı olmak” dedi. Mine Günay, “Günümüzde sanatçı tanımının git gide değiştiğini söyleyebilirim. Sanatçı yazan, üreten, besteleyen kişilere denir. Barış Manço bir sanatçıdır mesela. Şimdi baktığımızda sanatçı kavramının altını o kadar çok boşalttılar ki. İyi şarkı bulan, parası olan, çok ünlü isimlerle çalışıp, kendi dışında insanlara iş yaptıranlar sanatçı oldular ama öyle değil. Biz beste yapıyoruz, söz yazıyoruz, aranje yapıyoruz. Bir şarkının yapım aşamasında olan her şeyi yapıyoruz. Klibine kadar biz kendimiz planlıyoruz. Bunun da bir fark oluşturmasını bekliyoruz” diye konuştu.

YAKIN ZAMANDA PAYLAŞACAĞIZ

Son olarak Türkiye’de müzik çok güzel müzik yarışma programları olduğunu fakat kendilerinin o aşamayı geçtiğini dile getiren Onur Günay, “Instagram, Facebook gibi yerlerden takip ediliyoruz. Halkımızın ilgisine minnettarız. ITunes, Spotify, Fizzy, Türk Telekom Müzik gibi birçok yerde varız. Belli bir noktaya kendi başımıza geldik zaten. Biz görüşmelerimizde zaten bir yere geldiğimizi söylüyoruz. Bizi bir tık öteye taşıyacak projeler olmasını çok isteriz, o da nedir halka kendimizi daha rahat şekilde duyurmak. Bizim ismimiz yokken bu başarıya ulaşmamız gerçekten çok önemli diye düşünüyorum. Şarkılarımızda her şeyi kendimiz yapmamız belki de dikkat çekiyor. Söz, müzik, beste, aranje, hepsini biz yaptığımız için belki de dikkat çekiyoruz. Onun dışında sanat camiasında bazı arkadaşlarımızla da şarkılarımızı paylaşıyoruz. Yetenek Sizsiniz Türkiye’ye katılan Toprak Kardeşler’den Erdal Toprak, kendi başına bir pop albümü çıkarıyor. Ona da bir şarkı gönderdik. Şarkının ismi “Dön Ne Olur”. Yakın arkadaşımız olduğu için hediye ettik. Hazırda bekleyen çok güzel şarkılar var. Hepsi yolda. Umarım çok yakın zamanda sevenlerimizle paylaşacağız. Bizi takip etmeye devam etsinler” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.