TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Biz CHP gibi olamayız çürük İP’ten tutamayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “CHP’nin OHAL bahanesiyle 81 ilde düzenlediği oturma eylemi fikren sakat, ruhen hastalıklıdır. Yürüdüler, olmadı, şimdi de oturmaya başladılar. Biz CHP gibi olamayız, çürük İP’ten tutamayız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Biz CHP gibi olamayız çürük İP’ten tutamayız

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, muhalefete ilişkin açıklamalarda bulundu. 16 Nisan Referandumu’nu anımsatan Bahçeli, hem hükümet sistemi değişikliği hem de buna bağlı olarak gerçekleşen ittifakla ilgili yasal düzenlemenin, Türk milletinin geleceğini teminat altına alan stratejik bir kazanım ve gelişme olduğunu belirtti.

HAVANDA SU DÖVMEK

Bahçeli, “Aynı zamanda milli duruşun bir tezahürüdür. Bu duruşu sulandırmak, yok saymak, tanımamak gibi gafil niyetleri ısrar ve inatla diri tutma çabalarına da zaman zaman şahit olduğumuz bir gerçektir. CHP’nin başını çektiği ilkesizler koalisyonu çürük çatısını örmektedir. Parlamenter sisteme dönüş söylemlerini, bloklaşma siyasetini, demokrasiyi istismar gayretlerini, bekamıza yönelik tehditlere can suyu olabilecek ifadeleri tasvip etmiyor, karşı çıkıyor, elimizin tersiyle itiyoruz. CHP ve yardakçılarını ademe mahkum ediyoruz. 2023’ün güçlü Türkiye’sine ulaşmak için her türlü fitne odaklarına, karanlık mahfillere karşı hareket ve hedef birlikteliği yapıyoruz. Çünkü bizim yeminimiz vardır, bu yemin de devletin ve milletin bekasını her şart altında korumak, kollamaktır” mesajını verdi.

CHP’NİN OTURMA EYLEMİ

Bahçeli, “CHP’nin OHAL bahanesiyle 81 ilde düzenlediği oturma eylemi fikren sakat, ahlaken sakıncalı, ruhen hastalıklıdır. Yürüdüler, olmadı, şimdi de oturmaya başladılar. Bunlar oturdukları zaman kalkmayı bilmezler, kalktıkları zaman yürümeyi beceremezler. CHP bırakın oturmayı, ister amuda kalksın, ister parende atsın, ister akrobatik hareketlerin her çeşidine teşebbüs etsin, yine yararsız, yine beyhudedir. Durmasın asılı İP’e çıkıp cambazlık yapsın, sonuçsuzdur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden dönüş yoktur, olmayacaktır. CHP’nin küçük aklı, iç ve dış tehditler ortadan bütünüyle kalkana kadar da OHAL’in devamına engel olamayacaktır. CHP’nin kıvranıp bulanması, kızarıp bozarması, kararıp bunaması nafiledir” şeklinde konuştu.

SEÇİMLER İÇİN TEKLİF

Devlet Bahçeli, 31 Mart 2019'da Mahalli İdareler Seçimi yapılacağını anımsatarak, bu seçime 11 ay 14 gün kaldığına dikkati çekti. Bahçeli, önlerinde iki seçeneğin bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “Ya Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminin normal tarihi olan 3 Kasım 2019 beklenecek; ya da milli mecburiyet ve ortaya çıkan meşru gerekçelerden dolayı seçimler erkene çekilecektir. Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin zamanında yapılmasıyla ilgili talepler doğal bir haktır. Partimizin bugüne kadar kanaati hep bu yönde olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı'nın düşünce, ifade ve temennisi de farklı değildir. Ancak önümüzde ülkemiz ve milletimiz aleyhine olabilecek bir siyasi gündem ve seçim süreçleri vardır. Bunu telafi etmek, lazım gelen önlemleri sorumluluk ve şuurla almak siyaset kurumunun ana görevi olmalıdır. Seçim var mı yok mu, erken mi olacak, zamanında mı yapılacak anlaşmazlık ve çekişmelerine son verilmesinin vakti gelmiştir.” İHA/AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.