TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bizi İzmirli değiştirir”

İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmirli hemşerimiz yerel seçimde kimi seçeceklerini biliyor. Sizde belediye başkanı mı kaldı ya? Bizde telefon talimatıyla başkan değişmez. Bizi sadece isterse İzmirli değiştirir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2018 10:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Bizi İzmirli değiştirir”

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu, Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti. Oturumda İZSU’nun 50 milyon euro, İZBETON’un da 136 milyon liralık kredi çekebilmesi için belediyenin garantörlüğünü öneren maddeler oylanırken gerilim yükseldi. AK Parti Grubu önerilerin Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesini teklif etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile AK Parti Grubu arasında sert tartışmalar yaşandı. Öte yandan 3 günlük Ramazan Bayramı süresince kentteki ulaşım fiyatlarında yüzde 50 indirime gidildi. AK Partili Meclis Üyesi İmet Tunç, borçlanma yetkilerine itiraz ederken, “Bu borçlanmayla ilgili bize bilgi verin. Yerin altında temiz su ile kirli su birbirine karışıyor. Bu parayı nerede ne için kullanacaksınız?” diye sordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “İlerideki yatırımlar için kullanılacak” cevabını verdi. AK Partili Tunç, “Çeşme mi Ildır mı Karabağlar mı? Bize komisyonda bildirin. Son 8 ay kalmışken bir seçim yatırımımı yapmak istiyorsunuz? Şimdiye kadar neredeydiniz?” açıklamasında bulundu.

SİZDE BELEDİYE BAŞKANI MI KALDI

Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu, “Şimdiye kadar da buradaydım. 14 senedir sadece alt yapı yatırımları yapıyorum. İZSU eğer şebeke yapmıyor diyorsanız, eleştiriyorsanız Menderes’te yapılan su şebekesinden dolayı ve Torbalı’da başımıza gelenlere bakar, belediyenin İZSU’nun çalışıp çalışmadığını anlarsınız. Ankara’ya, İstanbul’a bakarsınız. Seçim yatırımıyla alakası yok. İzmirli hemşerimiz yerel seçimde kimi seçeceklerini biliyor. Sizde belediye başkanı mı kaldı ya? Sen konuşuyorsun da siz de belediye başkanı yok ki. Ankara, İstanbul, Bursa gitti. Seçim yatırımı diye konuşuyorsunuz. Bizi İzmirli değiştirir. Bizde telefon talimatıyla belediye başkanı değişmez. Bizi sadece isterse İzmirli değiştirir” diye konuştu.

SUÇ MU İŞLEMİŞİM?

AK Partili Tunç, Kocaoğlu’nun ‘Buca- Üçyol Metrosu için benzinlikte kredi sözleşmesini imzaladım’ hatırlatarak, “Bunların tamamı seçim yatırımı. Bütçe seçim bütçesidir. Neden benzinlikte kredi sözleşmesi imzalıyorsunuz?” dedi. Kocaoğlu ise, “Sabah erkenden bir ilçemize gitmek durumundaydım. Arkadaşlar hazırladılar. Ben de yolda benzinlikte durup imzaladım. Suç mu işlemişim? Suç arıyorsan telefonla görevden aldığın belediye başkanlarında arayacaksın. Bende arayamazsın. Gücün de yetmez” açıklamasında bulundu.

KÖKOĞUZ’UN SÖZLERİ MECLİSİ GERDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, “İZSU kar eden bir kuruluş. 50 milyon euro borçlanmaya ne gerek var? İzmirli hemşerilerimizin geleceğini ipotek almaya ne gerek var? Hiç alakası olmayan bir şekilde belediye başkanlarının görevden alınmasına getirdiniz konuyu. Bu sizi ilgilendirmez. Sizin zamanın genel başkanınız ahlaksız, şerefsiz, namussuz bir şekilde kaset kumpası sonrasında istifa etti, ses çıkarılmadı. Siz ilgilendiren bir şey varsa budur. Zamanın milletvekili Birgül Ayman Güler ne dedi? ‘Biz FET֒yle dirsek temasına girdik’ dedi. İstifa konusu varsa siz edin. Ahlaksız, şerefsiz, namussuz terör örgütüyle dirsek temasına girdiniz” dedi. Kökoğuz’un sözleri üzerine CHP ve AK Partili üyeler karşı karşıya geldi. Kocaoğlu, “Bugün kimin kimle ne iş yaptığını biliyoruz. Kim kiminle ortak, kim kime ne dedi, bu memleket 2002 yılından 2013 yılına kadar nasıl idare edildi, bunu herkes, Türkiye Cumhuriyeti, dünya biliyor. Kim ne istediniz de vermedik dedi, kim aldatıldık dedi, kandırıldım dedi?” diye konuştu.

ÖMER HALİSDEMİR MEYDANI OLSUN

AK Partili Paşa Çelebi ise oturumda, 28 Şubat sürecine ilişkin aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir’in de aralarında bulunduğu 103 sanığın darbe suçundan yargılandığı davada karar açıklanmasını hatırlattı. Nisan ayında görülen davada İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir ve Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 21 sanık hakkında müebbet hapis cezası verildiğini ifade eden Çelebi Buca’da bulunan Çevik Bir Meydanı’nın adının değiştirilmesini önerdi. Çelebi, meydana FETÖ darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Ömer Halisdemir’in isminin verilmesi gerektiğini vurguladı. Kocaoğlu da, “Ömer Halisdemir’in ismini her zaman her yere koyarız. O ayrı bir iş. Ben de kararı okuduğumda Paşa Bey gelecek bunu önerecek dedim. Siz o önergeyi verin. Mahkeme kesinleşsin, benim ve sizin önergeniz birleşsin. Bu konu için söylemiyorum. En çok çekindiğim konulardan biri isim değiştirmek. 14 yıldan beri çok dikkat ediyorum” diye konuştu.

İZMİR’DE ULAŞIMA BAYRAM DAMPİNGİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 günlük Ramazan Bayramı süresince kentteki ulaşım fiyatlarında indirime gitti. Buna göre İzmir’de belediye denetiminde metro, otobüs, tramvay ve deniz ulaşımında kullanılan “havaalanı, baykuş, bilet 35, aylık bilet ve üniversite yerleşke öğrenci tarifesi” hariç tüm biletlerde yüzde 50 indirimli tarife uygulanacak. Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda olan mezarlıklara yönelik belli merkezlerden ve adreslerden kaldırılan otobüs seferleri de ücretsiz olacak. Otobüs saatleri ile ilgili düzenleme de yapılırken kabristan ziyaretlerine gidip gelenlerden ücret alınmayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.