TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova’da organ bağışı farkındalığı

Organ bağışına dikkat çekmek için Bornova Küçükpark Meydanı’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikte konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Organ bağışı bir kentin gelişmişliğini gösterir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 08:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bornova’da organ bağışı farkındalığı

KENAN YEŞİL

Ülkemizde 3-9 Kasım’da kutlanan “Organ ve Doku Bağışı Haftası” İzmir’de de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Organ ve Doku Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Bornova Kaymakamlığı, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi işbirliğinde bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tevfik Oğuz, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türk Musikisi Konservatuarı ve Hemşirelik Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLER ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Etkinlikler kapsamında Bornova Küçükpark Meydanı’nda etkinlik alanı oluşturuldu. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileri broşür dağıtımı yaparak vatandaşların organ bağışı konusunda bilgilendirdi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü stantlarda ise organ bağışı yapacak olan vatandaşları bilgilendirerek bağışta bulunmak isteyenlerin formları dolduruldu. Birçok vatandaş bağışta bulunmak için formları doldurdu. Öte yandan Küçükpark etrafında kafelerde oturan vatandaş ve öğrenciler stantları ziyaret ederek organ bağışında bulunmak için form doldurdu. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinden etkinliğe katılan bütün öğrenciler ise güzel bir farkındalık yaratmak ve diğer insanları organ bağışında bulunmaları konusunda teşvik etmek adına organlarını bağışladı.

GELİŞMİŞLİK GÖSTERGESİDİR

Organ bağışı haftasında farkındalığı ortaya koymak istediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olun Atila, “Yaklaşık olarak 3-4 gündür bu etkinlikleri yapıyoruz. Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı, Bornova Belediyesi BELGEM dershanemiz, İlçe Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte Bornova’nın en yoğun alanından haftada 1 milyon 200 bin insanın hareket ettiği bir yerde stant kurduk. Farklı etkinliklerle bir farkındalığı ortaya koyuyoruz. Yaptığımız çok önemli bir iş. Pek çok vatandaşımız şu anda organ bekliyor. O yüzden bunu daha çok duyurmamız lazım, daha çok anlatmamız lazım. Bizlerde bunu gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Organ bağışı bir kentin gelişmişliğini gösterir. O yüzden de organ bağışı konusunda Türkiye’de birinci olmak istiyoruz” diye konuştu.

ŞARKILARLA FARKINDALIK

Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı öğrencilerinin besteledikleri “Umut Ol” şarkısı ve Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı öğrencilerden oluşan Halk Müziği Korosu tarafından seslendirildi. BELGEM öğrencileri ise organ bağışı temalı tuvalleri boyayarak etkinlik alanında çevreleyecek şekilde sergi alanı oluşturuldu. Korneanın Sesi Müzik Topluluğu üyelerinin mini konser ile etkinlik devam etti. Etkinlik boyunca video çekimi yapıldı ve video klibe dönüştürülerek kamu spotu olarak yayına hazırlanması için çalışma yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.