TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova’nın “Berlin Duvarı”!

Bornova’da, Ege Üniversitesi Kampüsü ile Mevlana Mahallesi’ni birbirinden ayıran 2 kilometre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğindeki duvar öğrencilerin ve mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Duvar nedeniyle öğrenciler, yollarını yarım saat uzatmak zorunda kalıyor

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2017 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bornova’nın “Berlin Duvarı”!

ÖZEL HABER- TANER UYANIKER

Mevlana Mahallesi ile Ege Üniversitesini birbirinden ayıran ve şimdiden “Berlin Duvarı” yakıştırması yapılan 2 kilometre uzunluğundaki duvar nedeniyle birçok öğrenci okula gidebilmek için dakikalarca yürümek zorunda kalıyor. 3 metre yüksekliği ve üzerindeki demir parmaklıklarla dikkat çeken duvar ayrıca mahallenin itibarını zedelediği için mahalleli tarafından hoş karşılanmıyor.

Mahalle Muhtarı Mustafa Döğdü, üniversitenin diğer yerlerinde olmayan bu duvarın sadece Mevlana Mahallesi yönünde olduğunu belirterek, bu durumun mahallenin itibarını ve değerini düşürdüğünü ifade etti.

OKUL SIRTINI DÖNÜYOR

 Ege Üniversitesinin bu duvarla asıl kendi öğrencilerine zarar verdiğini ileri süren Muhtar Döğdü, “Bugün mahallede 8 yurdumuz var evlerde öğrenci sayısı çok fazla yaklaşık olarak 4 bine yakın öğrenci yaşamaktadır. 500’e yakın üniversite çalışanları var ve bu arkadaşlarımız 5 dakikalık yol için 25 dakika yürümek zorunda kalıyorlar. Bu adalet mi? Mevlana tarafından okula tek giriş var bunu birkaç girişe çıkartsalar öğrenciler daha rahat edecek. Yazık çocuklara soğukta, sıcakta bu kadar yolu yürümek zorunda kalıyorlar. Almanya’da ‘Berlin Duvarı’ yıkılıyor ama bizim burada Berlin duvarı misali bir duvar uzanıyor. Bu görülmemiş bir şeydir. Üniversite demek, halkın üniversitesi demektir ama halka sırtını dönen bir üniversite var” dedi.

ŞİKAYETİMİZİ İLETTİK

Bu duvar ile alakalı tüm makamlarla temasa geçmeye çalıştıklarını ama bunda başarılı olamadıklarını belirten Döğdü, “Ege Üniversitesi Rektörlüğüne,  Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığına, milletvekillerine konuyla ilgili dilekçeler yazıldı ama hiçbiri bize geri dönmedi. Rektörlüğün verdiği cevapta ise ileri bir tarih diyor ama o ileri tarih ne zaman? Ben 12 senedir muhtarım 12 senedir ileri tarih diyorlar ama ne zaman? Biraz mahalle otursun diyorlar mahalle oturmuş mahallede bir şey yok ki. Şimdi yasalar duvarlarla örülecekse duvarları her yere örsünler bunun sonucunda insanlar suç işlemeyecekse böyle yapsınlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

15 DAKİKA FAZLADAN YÜRÜYORUZ

Üniversite giriş kapısının duvarın sadece başlangıç yönünde olması ve buranın mahallenin hemen hemen çıkışına yakın bir bölge olması nedeniyle dakikalarca yol yürümek zorunda kalan öğrenciler de durumdan yakındı. Özellikle KYK yurdu ile kapı arasında mesafenin uzun olması nedeniyle yaklaşık 1 kilometreye yakın bir yol yürümek zorunda kalan öğrencilerden birisi şu ifadelerde bulundu: “Ben Kredi Yurtlar Kurumunun yurdunda kalıyorum. Devlet buraya yurt yapmış ama üniversiteye giriş yapabilmemiz için bir kapı açmamış. Ben üniversiteye girebilmek için her gün 15 dakika fazladan yürümek zorunda kalıyorum. Oysa yurdun karşısında bir duvar açsalar ben üniversiteye rahatlıkla giriş yapabileceğim” dedi.

ZOR DURUMDA KALIYORLAR

Yine bu duvar nedeniyle sorun yaşadığını söyleyen başka bir öğrenci, “Ben ikinci öğretim öğrencisiyim. Bu nedenle derslerim geç saatlerde bitiyor. O saatlerde evime yakın mesafeden ulaşmak varken yolumu uzatıyorum. O saatlerde yoldan geçen arabalar kornolarıyla bazen rahatsız ediyor. Yetkililerin bize kulak vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.