TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu eziyeti hak etmiyoruz

İzmir’de tramvay çalışmalarından dolayı şehir içi trafiğinde yeni düzenlemeye gidildi. Gazi Bulvarı, Sahil Bulvarı yönüne tek yön olarak düzenlendi. Yeni düzenleme nedeniyle birçok otobüs güzergahı ve duraklar değiştirildi. Vatandaşın kafasını karıştıran bu düzenleme sorunları da beraberinde getirdi

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 08:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu eziyeti hak etmiyoruz

SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER

“Sabah yola çıkıyorum, öğlen başka bir yoldan gelmem gerektiğini öğreniyorum” diyen otobüs şoförü de var, “Önceden bu durakta duruyordunuz, neden şimdi almadan geçip gidiyorsunuz?” deyip otobüsün önünü kesen ve şoförü protesto eden de var. Bu sorunların hepsi tramvay çalışmalarından dolayı şehir içi trafiğinde yapılan yeni düzenlemeden kaynaklı. Çünkü yeni düzenlemeyle birlikte otobüs ve durakların güzergahları değiştirildi. Ancak bu düzenleme sadece bir kereye mahsus değildi. İzmir’de sık sık değiştirilen güzergahlar hem otobüs şoförünü hem de vatandaşı yordu. Hangi durakta hangi otobüsü bekleyeceğini bilemeyen vatandaş, durağa beklediği otobüs gelmesine rağmen alınamamaktan da şikayetçi. Otobüs şoförünün ise buna cevabı net, “Duraklar değiştiği için artık burada durmuyoruz. Bir sonraki durak.”

Konak-Alsancak tramvay hattı çalışmalarının sürüyor olması birçok şeye mal olmaya devam ediyor. Tramvay yapımından dolayı trafik felç olurken, vatandaşın trafik çilesine bu kez güzergah değişikliğindeki kafa karışıklığı eklendi. Çünkü yeni uygulama ne yazık ki sabah işe gidenlerin trafikte saatlerce beklemesine neden oluyor.

BU BENCİLLİKTEN BIKTIK

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sorunu çözüme kavuşturmak adına mobil erişime açılan bir sistem oluşturuldu. Sistem ile birlikte hangi duraktan, kaç numaralı aracın, hangi zaman aralığında geçeceği öğrenilebiliyor. Ancak vatandaş ya sistemden habersiz ya da eski sisteme çok alıştı. Yeni sisteme adapte olamayan sadece vatandaş değil. Otobüs şoförleri de sürekli yollarını değiştirmekten yoruldu. Öyle ki, “Sabah yola çıkıyorum, öğlen başka bir yoldan gelmem gerektiğini öğreniyorum” deyip durumun ehemmiyetini bir kez daha vurgulamış oldular. Önceki gün genç bir kadının beklediği duraktan alınmadığı için otobüsün önüne geçip ağlayarak şoförü protesto ettiğini gördük. “Duraklar değişti” diyen diğer vatandaşların tesellisine aldırış etmeyen genç kadın, “Kendi araçlarında rahatça oturan insanların bu bencilliğinden bıktık” diyerek uzaklaştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yetkililerin yapmış olduğu açıklamaya bakacak olursak, İzmir’li, “Bir sonraki durak” cümlesini uzun bir süre daha duyacak.

PLANSIZLIK, VURDUMDUYMAZLIK…

Üçkuyular’dan saat 07.30’da yola çıkan bir sürücü, Alsancak’a saat 09.30’da gidebildiğini belirtti. Özel araçla yaklaşık 10 kilometrelik yol iki saat sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sıkıntının, sürücülerin her zamanki alışkanlıklarını sürdürerek, kapalı olan Alsancak yönüne devam etmek istemesinden, körüklü araçların bulvara dönerken iki şeridi birden kapatmak zorunda kalmasından kaynakladığını öne sürdü. Yetkililer, Yeşildere’deki İZSU çalışması nedeniyle Sahil Bulvarı’ndaki yoğunluğun arttığını ve sabah saatlerinde Konak Tüneli’nden çok sayıda aracın Sahil Bulvarı’na inerek Alsancak yönüne girdiğini belirterek bunun da sıkışıklığı artırdığını savundu. Ayrıca yetkililer, körüklü otobüslerin dönmeden Halit Ziya Bulvarı’na gönderilerek sorunu çözmeye çalışacaklarını bildirdi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise, İzmir Tramvayı (TRAM İZMİR) konak hattı çalışmaları kapsamında kent merkezinde trafik düzenlemesiyle ilgili yapılan değişikliğin trafiği felç ettiğini savundu. Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesince yapımı sürdürülen TRAM İZMİR Konak hattı çalışmaları kapsamındaki yeni trafik düzenlemesinin İzmirliler için işkenceye dönüştüğünü de ileri sürdü. İşlerine, okullarına gitmeye çalışan milyonlarca İzmirlinin yeni trafik düzenlemesi nedeniyle çile dolu saatler yaşadığını söyleyen Kaya, “İzmir’de trafik Çin işkencesine dönüştü. Hemşerilerimiz kentin dört bir yanında sabah akşam ayrı kabus yaşıyor. 10 kilometre yol 2 saat sürüyor. Sayın Kocaoğlu 14 yıldır görevde ancak hala İzmir’in Ulaşım Master Planı yok. Yeşildere, Alsancak, Konak kapalı, kent koca bir labirente dönüştü. Hemşerilerimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan labirentten çıkmak için her gün saatlerce mücadele veriyor” ifadelerini kullandı. Kaya, İzmir’deki trafik sorununun her geçen gün artarak büyüdüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti: “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin trafik düzenindeki son değişiklikleri nedeniyle İzmir’de kent içi trafik durma noktasına geldi. Büyükşehir yetkililerinin açıklamalarına bakıyorsunuz, şaka gibi. Bu kadar plansızlık, programsızlık ve vurdumduymazlık olmaz.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.