TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu festival unutulmayacak

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 25. İzmir Avrupa Caz Festivali 03-22 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2018 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu festival unutulmayacak

SULTAN GÜMÜŞ

İstanbul Avusturya Kültür Ofisi, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, Goethe Enstitüsü İzmir, İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, İspanya ve Estonya Büyükelçilikleri ile İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen 25. İzmir Avrupa Caz Festivali, 3 Mart 2018 Cumartesi günü Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak sergi açılışı ve Emin Fındıkoğlu+12 Konseri ile başlayacak. 25. İzmir Avrupa Caz Festivali, on bir konser, iki sergi, bir seminer, bir film gösterisi, atölyeler ve yan etkinliklerin yer aldığı programıyla İzmirlilere unutulmaz bir caz festivali yaşatacak.

AÇILIŞ KONSERİ EMİN HOCA’DAN

Önceki gün İKSEV’de gerçekleştirilen basın toplantısında İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper festivale ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarper’den aldığımız bilgiler ise şöyle; 25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin 3 Mart 2018 Cumartesi günü sat 20.00’de AASSM Konser salonundaki açılış konserini, caz piyanistliğinin tartışmasız en büyük ismi, caz çevrelerinin ‘Emin Hoca’sı Emin Fındıkoğlu ve grubu yapacak. Sanatçının 2015’te, İKSV İstanbul Caz Festivali tarafından kendisine sunulan ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne teşekkür amacıyla oluşturduğu Emin Fındıkoğlu +12 adlı bu büyük caz orkestrası, bugün aralarında Şenova Ülker ve İmer Demier gibi ustaların yanı sıra, Türk cazının genç yeteneklerinin de bulunduğu 16 cazcıyı kucaklıyor. Vokalistler Meltem Ünel ve Zeynep Kuyumcu ile çalışan topluluğun repertuvarı Fındıkoğlu’nun özenle seçip düzenlediği parçalardan oluşuyor. İzmir Avrupa Caz Festivali 25. yılında bu büyük ustayı İzmirli sevenleriyle buluşturmaktan gurur duyuyor.

GÖRKEMLİ CAZIN PEŞİNDE

Geçmişin görkemli cazının köklerini araştırma macerasına atılan Lisa Hofmaninger ile Judith Schwarz ve onlara piyanoda eşlik eden kafa dengi ortakları Alexander Fitzthum kısaca First Gig Never Happened, 5 Mart 2018 Pazartesi günü İzmirli caz severleri Charles Mingus ve Thelonious Sphere Monk gibi efsanelerin müziğine doğru keyifli bir yolculuğa çıkaracak. Eşsiz tarzları ve dehalarıyla ustaları selamlayan First Gig Never Happened, kahramanlarının müziğinin sonsuz yönünü vurgulayacak. Geçmişe tutkularını modern yöntemlerle ifade eden Üçlü, eskilerden yeni şeyler yaratırken inanılmaz güzellikte sesler elde ediyor. İstanbul Avusturya Kültür Ofisi işbirliği ile yapılan 25. İzmir Avrupa caz Festivali Konserinde Üçlü, dinleyicilerine muhteşem bir caz deneyimi vadediyor. First Gig Never Happened konseri diğer konserler gibi saat 20.00 de başlayacak ve AASSM Küçük Salonda yapılacak.

USTACA KAYNAŞMA

Köklü bir klasik eğitim alan, farklı türler denemelerine rağmen klasik müzikten pek kopamayan Marcin Masecki & Jerzy Rogiewicz, piyano ve davul ikilisi olarak 25. İzmir Avrupa Caz Festivali’ne farklı bir renk katacak. Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile 6 Mart 2018 Salı günü AASSM Küçük Salonda yapılacak konserde farklı türleri ustaca kaynaştıran, yüksek sanatla eğlenceyi uyumla buluşturan İkili, 20’lerin kesik tempolu caz müziğine göndermelerde bulunan farklı bir konserle seyirci karşısına çıkacak. 7 Mart 2018 Çarşamba Goethe Enstitüsü İzmir işbirliği ile yapılacak konserde ise Pulsar Trio (Matyas Wolter – sitar, Beate Wein – piyano, Aaron Christ-davul) dinleyenlerini masalsı bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor.

Konserler dışında atölye çalışmaları ve sergi açılışlarının da yer alacağı festivalin biletleri 16 Şubat 2018 Cuma gününden itibaren Biletix gişelerinden alınabilecek. 03-22 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan festival tüm müzikseverleri bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.