TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu işten vazgeçin 

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin bugün yapmayı planladığı referanduma ilişkin, “Türkiye olarak vakit geç olmadan bu işten vazgeçin diyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 07:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu işten vazgeçin 

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, partisinin kongresine katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gitti. Kentteki programına valilik ziyaretiyle başlayan Başbakan Yarımcısı Işık’a AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar eşlik etti. Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından makamında ağırlanan Işık, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HAK ETTİĞİ YERİ ALIR

AK Parti iktidarı döneminde Diyarbakır’a yapılan yatırımlara değinen Işık, “Şu ana kadar AK Parti iktidarı döneminde Diyarbakır’a yapılan yatırımların toplamı 30 milyar lirayı aştı. Özellikle son dönemde kamu kaynaklarının doğrudan Diyarbakır halkına hizmet olarak dönmesiyle birlikte yeni bir hamlenin içerisindeyiz. Cazibe Merkezleri Programı ile inşallah Diyarbakır yeni bir sıçrama yapacak. İmalat sanayinde çok önemli yatırımların Diyarbakır’a geleceğini biliyorum. Bu noktada inşallah yeni sıçrama dönemiyle birlikte Diyarbakır hak ettiği yeri mutlaka alır” dedi.

Kuzey Irak’ta ki referandum ile ilgili de konuşan Işık, “Dünyanın bir tarafında birleşmeler teşvik edilirken, bir tarafında adeta parçalanmış yapılar, un ufak edilmiş bölgeler oluşturmanın bizce bu bölgeye hiçbir faydası olmayacak. Bunun için Türkiye olarak biz diyoruz ki henüz daha vakit çok geç olmadan bu işten vazgeçin. Bu işten vazgeçmek başta Kuzey Irak halkına, Türkiye’ye, İran’a, Irak’a, Suriye’ye ve bütün coğrafyamıza hayır getirir” diyerek referandumdan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.