TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu kaçıncı rezillik?

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yayaların kent içi ulaşımını kolaylaştırmak için yaptığı üst geçitlerde, kimliği belirsiz kişilerin verdiği zararlar devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu kaçıncı rezillik?

EMİRCAN IŞILDAK

İzmir Büyükşehir Belediyesinin engelli vatandaşlar, çocuklu ve hamile kadınlar ve yaşlılar için kent içi ulaşımda kolaylık getirmeyi amaçlayan asansörlü ve yürüyen merdivenli üst geçitlerinde duyarsız vatandaş rezaleti bitmek bilmiyor. Kentin birçok noktasında benzer şekilde üst geçitlere zarar vererek adeta kullanılmaz hale getiren vatandaşlar, son olarak Balçova’daki üst geçidin de asansör camını kırdı. Yürüyen merdivenler de yürüyemez hale gelirken asansörü ve yürüyen merdivenleri kullanmak isteyen vatandaşlar zorluk çekiyor.

TAHRİP EDİLİYOR

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne de birçok şikayet gelirken, vatandaşlar bu sorunla ilgili yaşadığı sıkıntıları dile getiriyor. Son olarak Balçova Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan üst geçit duyarsız vatandaşlar tarafından kullanılamaz hale getirilirken, kimliği belirsiz kişiler her gün yüzlerce vatandaşın kullandığı asansörün camlarını kırdı. Duvarları da çeşitli yazılarla kirleten vatandaşlar maddi zarara yol açtı. Duyarsız vatandaşlar yüzünden asansörler hizmet veremezken, yürüyen merdivenlerde de sürekli olarak sorun çıkıyor.

Yürüyen merdivenler özellikle engelli, yaşlı ve hamile vatandaşlar için büyük kolaylık sağlıyordu. Fakat Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin düzenli bakım ve onarım çalışmalarına rağmen merdivenlerde bir türlü düzenli randıman sağlanamadı. Kent genelinde çalışmayan ve vatandaşı “yürüten” merdivenlere son olarak da Gaziemir’de yer alan Ege Serbest Bölgesi yakınındaki merdivenler eklendi. Arıza nedeni bilinmeyen aksaklık yüzünden vatandaşlar merdivenleri yürüyerek çıktı.

VATANDAŞLAR BIKTI

Vatandaşlar da mustarip oldukları sıkıntıyla ilgili olarak görüşlerini dile getirdi. “Büyükşehir Belediyesi bu asansörleri yaptığından beri düzenli kullanamadık. Bu caddelere asansör hizmeti sağlamak çok faydalı bir yaklaşım. Yaşlılarımız, engellilerimiz bu asansörler sayesinde karşıdan karşıya geçebiliyor. Fakat çoğu zaman kimliği belirsiz kişiler bu asansörleri, merdivenleri tahrip ediyor, zarar veriyor. Buna çözüm bulunmalı. Mağdur oluyoruz. Yaşlılarımız var, hamilelerimiz var, tekerlekli sandalye kullanan insanlarımız var. Bu kişiler ne yapacaklar. Buralara zarar vermenin ne manası var? Bu zararlar hepimizin cebinden, vergilerinden çıkıyor. Bunu yapanlar bulunup cezalandırılsın” diye konuşan vatandaşlar yetkililere de çağrıda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.