TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu nasıl iş?

Büyükşehir’in yaklaşık 3 ay önce yenileme çalışması başlattığı Forbes Caddesi’nde çalışmaların yavaş ilerlemesi vatandaşı isyan ettirdi. Buca’nın 6 ayda biteceğini açıkladığı çalışmaların 8 ayda biteceği öğrenildi

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2018 08:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu nasıl iş?

YUSUF ÇAĞIRTEKİN - ÖZEL HABER

Bucalı vatandaşların alışveriş yapmak için en sık kullandığı çarşılardan bir tanesi olan Forbes Caddesi’nde yaklaşık 3 ay önce yenileme çalışmaları başlatılmıştı. Buca Belediyesinin 6 ayda biteceğini açıkladığı çalışmaların, 8 ayda bitirileceği öğrenilirken, caddede de bulunan esnafların çalışmalardan olumsuz etkilendiği gözlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesinin açtığı ihaleyle çalışmaları yapacak olan firmaya 8 ayda bitirme taahhüdü verdiğini ifade eden Forbes Caddesi esnafı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yüklenerek, cadde esnafından oy alamayacaklarını belirtti. Şikayetlerinin saymakla bitmeyeceğini de söyleyen bazı vatandaşlar, belediyeyi iş bilmezlik ile suçladı.

“SESİMİZİ DUYUN”

Caddede altyapıyı tamamen yıkan çalışma ekiplerinin çalışmaları 8 ayda bitirme gibi bir lükse sahip olduğu için yavaş davrandığını ifade eden cadde esnafı, yolların içinde bulunduğu kötü koşullardan ötürü her gün en az bir kişinin düşerek hastaneye kaldırıldığını iddia etti. Caddeye araçların park yapmasını da defalarca şikayet ettiklerini belirten esnaf, şikayetlerini kimsenin dinlemediğini sürekli mağdur edildiklerini söyledi. Dükkanlarında bulunan eşyaların sürekli toz olduğunun altını çizen bazı vatandaşlar, özellikle rüzgarlı günlerde sürekli toz olan dükkanlarını temizlemek durumunda kaldıklarını vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kaldırımlar için kullandığı taşların dayanıksız olduğunu da ileri süren bazı vatandaşlar, caddede sökülen taşların daha dayanıklı olduğunu ifade ederek, zor durumda kaldıkların ve yetkililerin seslerini duymasını istediklerini söyledi.

“İHALE 8 AY OLUR MU?”

Çalışmalar başladığından beridir yaklaşık 3 aydır işlerinin kesintiye uğradığını söyleyen Vedat Kıpçak isimli bir esnaf, “Kirayı hep cepten ödüyoruz. İş yapamıyoruz, bir şey kazanamıyoruz. Çok sıkıntı çekiyoruz. Bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Şikayette edemeyiz. Bu zaten ihaleyle yapılan bir şey. 8 ay sürecekmiş. Burada 8 aylık ne iş var diye kendi kendime sormadan edemiyorum. Burada kiralar zaten çok yüksek. 8 ay boyunca bu esnaf ne yapacak düşünen yok. Ne yapacağız bilmiyoruz. Mecbur bekliyoruz. Buranın çalışmalarını yapan taşeron şirketinin başındaki adama söylüyoruz. O da haklı olarak benlik bir şey yok, bana 8 ay zaman verdiler diyor. Bu adamı suçlayamayız. Buradaki sıkıntı, ihalenin 8 ay yapılması. Her şeyden önce burası bir çarşı ya! Burası Buca’nın bir aynası. Bu yaptıkları kaldırım olmuş mu? Burası bir çarşı, buraya bir şey yapılıyorsa, bundan çok daha güzel olan şeyler yapılması gerekiyor. Hatta ve hatta buradan sökülen kara taşları buraya tekrar yapsalardı inanın çok daha güzel olurdu. İşlerimize de yansıyor” diyerek şikayetlerini anlattı.

“ESNAFA ZULÜM EDİYORLAR”

Esnafa zulüm yapıldığını ifade eden bir başka esnaf, “Buradan sökülen eski taşlar inanın 100 yıl dayanacak kadar sağlamdı. Buradan söktüler, paketlediler ve başka yerde kullanılmak üzere götürdüler. Buraya şu an döşedikleri taş, iki ay bile dayanamayacak bir taş. Zaten caddelerde de bu taşın dayanıksız olduğunu sürekli görüyorduk. Bakın kaldırımlara zaten hepsi bu taştan ve hepsi kırık dökük. Çok söyledik bu durumu ama dinleyen yok” şeklinde konuştu. Nazlı Şengül isimli vatandaş ise, “Toz almaktan bıktık. Rüzgarlı günlerde dükkanımızda tozdan nefes alamıyoruz. Defalarca şikayet ettik. 8 ayda bitireceklerini söylediler. Sabah 9’da başlıyorlar, akşam 17.00’ı bir dakika geçsin, hiçbir işçiyi bulamazsınız. Araçları çarşının içine park edenler var. Defalarca buradaki şefe ilettik bu durumu, önlem almadılar” ifadelerini kullandı.

YARALANANLAR VAR

Öte yandan caddedeki yolların bozuk olması, birçok kişinin yaralanmasına da neden olduğu öğrenildi. Vatandaşlar hemen her gün birinin düşerek bir tarafını yaraladığını ve bazılarının hastaneye kaldırıldığını iddia etti. Caddede yaşanan sorunlardan bir tanesi de biriken çöplerin toplanmaması. Caddenin pislik içerisinde kaldığını ifade eden vatandaşlar, gazetemiz vasıtasıyla içinde bulunduğu zor durumu sizlere aktarmamızı talep etti. Yol ortasına bilinçsizce bırakılan eşyalar da vatandaşı rahatsız ediyor. Forbes Caddesi’nde yenileme çalışmaları başlamadan önce meclis 11.05.2017 tarihinde caddede iş yeri bulunan esnafları belediyenin meclis salonunda ağırlayan Buca Belediyesi Başkanı Levent Piriştina, esnaflara en az mağduriyet yaşayacakları şekilde çalışmaların bitirileceğini belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.