TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu sokakta otomobil yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Otomobilsiz Kent Günü” için yarın Plevne Bulvarı’nı araç trafiğine kapatacak. 11.00’den itibaren çeşitli sanat etkinliklerine sahne olacak bulvarda, miniklerin gözdesi Tay Tay bisikleti yarışı da yapılacak

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu sokakta otomobil yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ulaşım türlerinin benimsenmesi ile yaşanabilir ve sağlıklı kentlerin oluşturulması” hedefiyle düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası’nda ‘Otomobilsiz Kent Günü’nü kutlamaya hazırlanıyor. Yarın saat 11.00’den itibaren araç trafiğe kapatılacak Alsancak Plevne Bulvarı üzerinde gerçekleştirilecek program, çeşitli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

İzmir’in en hareketli güzergahlarından Plevne Bulvarı, yaşayacağı bu “trafiksiz” günde araç gürültüsü yerine melodiler ve çocuk sesleriyle dolacak. Konserlerin verileceği, mini tiyatrolar ve dans gösterilerinin yapılacağı etkinliklerde sanat atölyeleri ile sokak sergileri de düzenlenecek. Trafikten arınmış bulvarda sokak oyunları oynanacak; İzmirli bisikletlilerle buluşma ve söyleşinin yanı sıra bisiklet defilesi ve akrobasisi gibi etkinlikler düzenlenecek. Alana kurulan çocuk oyun parkları, yoga eğitimi, pandomim gösterileri, canlı heykel performansları, minikler kadar anne-babaların da büyük ilgisini çekecek. Günün en renkli anları ise 2-5 yaş arası çocukların gerçekleştireceği “tay tay bisiklet yarışı” olacak.

 AVRUPALI İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa’nın birçok kentinde her yıl eylül ayında kutlanan ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında bu yıl da çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Sürdürülebilir hareketliliğe dikkat çekilmesi amacıyla düzenlenen haftada, Sürdürülebilir Ulaşım Sempozyumu ve Karşıyaka Bisiklet Şenliği yapıldı. (İHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.