TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buca’da ilk iftar heyecanı

Buca’da Ramazan ayının ilk iftar heyecanı, Kasaplar Meydanı’nda yaşandı. Buca Belediyesi tarafından kurulan bin kişilik iftar sofrasında, Bucalı vatandaşlar oruçlarını semazen eşliğinde açtı

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 09:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Buca’da ilk iftar heyecanı

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Her yıl tüm Türkiye’de olduğu gibi Buca’da da geleneksel olarak kurulan iftar çadırı, bu yıl Kasaplar Meydanı’nda kuruldu. İftarın heyecanını yaşamak isteyen binlerce vatandaş, Kasaplar Meydanı’na akın etti. Ramazan’ın coşkusunu birlikte yaşamak isteyen vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ramazan ayının her şeyden önce bereketli geçmesini umduklarını söyleyen vatandaşlar, hayırlı bir Ramazan geçirmek istediklerini ifade etti.

DUALAR BARIŞ İÇİN

Bir ay boyunca her akşam farklı bir mahallede kurulacak iftar sofralarının ilki için yaklaşık bin kişi Kasaplar Meydanı’na saatler öncesinden akın etti. Buca Belediyesi tarafından kurulan iftar sofrasında açılacak ilk oruç öncesinde kuyruğa giren Bucalılar, akşam ezanının ardından atılan topla oruçlarını açarken, dualarda barış ve huzur dolu yarınlar için edildi. Ayrıca organizasyona katılan Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık’ın iftara katılan vatandaşlara bizzat yemek dağıttığı görüldü. Ramazan ayının tüm İslam alemi için hayırlı geçmesini dilediğini söyleyen Buca Gençlik Kolları Başkanı Haydar Göktepe, “Barışın egemen kılındığı, ülkemizin bu kaos ortamında daha çok aydınlığın ve özgürlüğün olmasını temenni eder ve bu ay boyunca oruç tutacak tüm insanlar için mübarek olmasını dileriz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.