TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buca’da tarhana şenliği

Yaşanabilir Buca Derneği ve Köstem Eğitim Kültür ve Müzecilik Derneğinin birlikte organize ettiği 4. Tarhana Şenliği, Bucalı vatandaşların da katılımı ile önceki gün gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 08:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Buca’da tarhana şenliği

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Buca’da yaptığı kültür sanat faaliyetleri ile dikkat çeken Köstem Eğitim Kültür ve Müzecilik Vakfı ile Yaşanabilir Buca Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 4. Tarhan Şenliği, Bucalı vatandaşların katılımıyla önceki gün saat 13.00’da gerçekleştirildi. Organizasyona katılan Bucalılar, derneğin korosu ile eğlendiler. Türk Sanat Müziğinden değerli eserleri, etkinlikte Bucalı vatandaşlarla buluşturan müzik korosu, birbirinden değerli eserleri seslendirdi. Müzik ziyafetinin ardından, tarhana ziyafetine geçen Bucalılar, günü dolu dolu geçirmiş oldu. Yaşanabilir Buca Derneği Başkanı Sadiye Akgül, “Dört yıldır bu şenliği düzenliyoruz. Buca’ya özgü tarhanayı derneğimizde yaptık ve gelen misafirlerimize birer bardak tarhana ikram ediyoruz. Buca’nın damak tadının, lezzetlerinin gelecek nesillerde de devamını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

“KÜLTÜR EVİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Köstem Eğitim Kültür ve Müzeciliğin olduğu binayı bir kültür evi haline getirmeye çalıştıklarını da ifade eden Sadiye Akgül, “Organizasyonu yaptığımız bina Levent Köstem’e ait bir binadır. Ona da Kemal Ürük tarafından bağışlanmış. Levent Köstem, Köstem Eğitim Kültür ve Müzecilik Vakfının bir şubesini de burada yaparak, binayı hem vakıf için, hem Yaşanabilir Buca Derneği için hem de Atadan Dağcılık Derneği’nin kullanması için tahsis etmiştir. Binayı ortaklaşa kullanıyoruz. Yaşanabilir Buca Derneği de kültür faaliyetlerini üstlenmek üzere görevlerini yerine getiriyor. Burayı bir kültür evi haline getirmek için uğraşıyoruz. Bu bina içerisinde Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, el sanatları kursu, dikiş kursu, tiyatro kursu ve farkındalık kursu olmak üzere 7 tane kursumuz var. Önümüzdeki Perşembe günü de Cumhuriyet ve Atatürk Haftası nedeniyle bir resim sergisi açılışımız olacak. Üç gün üst üste bu resimler burada sergilenecek” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.