TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulaşıcı hastalıklarda yeni gelişmeler tartışıldı

Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin işbirliği ile düzenlenen 2017 BUHASDER Kongresi “7. Tepecik Enfeksiyon Günleri” 1-5 Kasım 2017 tarihlerinde Dalaman Hilton Resort Otel’de gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 07:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bulaşıcı hastalıklarda yeni gelişmeler tartışıldı

Derneklerinin en önemli faaliyetlerinden birinin kız çocuklarına eğitim bursu sağlanması olduğunu vurgulayan BUHASDER Başkanı Doç.Dr. Şükran Köse, “Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği, Thomas Adams'ın “Korumak tedavi etmekten her zaman daha iyidir, zira kişileri hasta olmak eziyet ve külfetinden uzak tutar.” sözünü rehber edinerek, bulaşıcı hastalıklardan korunma ve önleme konusunda farkındalığı ve bilgi düzeyini arttırmak için kurulmuştur. Çeşitli eğitim faaliyetleri ve bilimsel çalışmalar yapılan bir sivil toplum kuruluşudur. Faaliyetlerimiz arasında ilk okullarda tiyatro ve hijyen eğitimi, lise ve üniversitelerde bulaşıcı hastalıklar konusunda bilgilendirme toplantıları, ev hanımlarına yönelik bilgilendirme toplantıları ve multidisipliner toplantılar bulunmaktadır” dedi.

ORTAK DEĞERLENDİRME GEREKİYOR

Gerçekleştirilen sempozyumlarda her zaman farklı disiplinlerden bilim insanlarının katılmasına özen gösterdiklerini belirten Köse, “Bu toplantıda da daha geniş katılım sağlayarak disiplinler arası iş birliğinin, hastalara daha faydalı olabileceğini vurgulamak adına sempozyum konusu belirledik.  Günümüzde hastalıklar ve özel olarak enfeksiyon hastalıkları tek bir klinik tablo ile karşımıza çıkmıyor. Farklı disiplinlerden ortak değerlendirme ve yaklaşım gerektiriyor. Sempozyumda farklı disiplinlerle ortak takip edilen enfeksiyon hastalıklarında öne çıkan konuları konferanslar, interaktif paneller ve sunumlar eşliğinde hep birlikte tartışacağız. Kongreye destek ve katkı sağlayan  kurum ve kuruluşlara, katılımcılara, hocalara ve düzenleme kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.

Kongrede,  7. Tepecik Enfeksiyon Günleri başlığı altında, enfeksiyon hastalıkları alanındaki gelişmeler güncel bilgiler ışığında tartışıldı. Bilimsel programda yeni ve yeniden görülen enfeksiyonlar, mikrobiyata, antimikrobiyallerin yönetimi, özel hasta gruplarında görülen enfeksiyonlar, HIV/AIDS, viral hepatitler, salgınlar, hastane enfeksiyonları, kitlesel göç, mültecilik olgusu ve enfeksiyonlar açısından oluşturduğu riskler, yaşlılıkta enfeksiyonlar, bağışıklama ve bağışık yanıt, enfeksiyon hastalıklarının geleceği ve daha pek çok konu ele alındı. (HABER MERKEZİ)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.