TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BULUŞU İÇİN DESTEK BEKLİYOR!

Yılda en az 1,5 milyon insanın ölümüne neden olan, çağımızın en tehlikeli hastalığı kansere çare bulundu. Yaptığı sayısız araştırma sonucunda kanserin tedavi edilebileceğini uygulamada ispatlayan Selim Tekiroğlu çalışmasını gazetemize anlattı

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 09:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
BULUŞU İÇİN DESTEK BEKLİYOR!

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Dünyada her yıl en aşağı 1,5 milyon insanın ölümüne neden olan çağımızın en sinsi hastalığı kanserin uygulamada tedavi edilebileceği İstanbul’da ikamet eden Genel Masaj Uzmanı Selim Tekiroğlu tarafından ispatlandı. Yaptığı sayısız araştırmalarla hayatını deyim yerindeyse bu işe adayan Selim Tekiroğlu, kanserin uygulamada yok edilebileceğini ispatladığını söyledi. Çalışmasını gerekli kurumlara gönderen Tekiroğlu, tebrik edilip, projesini sunması için İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Araştırmaları Etik Kurulu’na yönlendirildi. İlgili kuruma başvurusunu yapan Tekiroğlu’ndan, başvuru şartlarındaki eksiklerin tamamlanıp, tekrar başvurması istendi. Şu an başvuru şartlarını tamamlamak için uğraşan Selim Tekiroğlu, ileride Nobel Tıp Ödülü’nü alabileceğini ifade ettiği çalışmasını Türkiye’de sadece bize anlattı ve çalışmasına destek olunmasını istedi. Tekiroğlu ve çalışmasını sizlerle paylaşıyoruz.

İNSANLAR KURTULABİLİR

Çalışmasının ana kaynağının spor olduğunu söyleyen ve sporun kanser üzerinde olumlu etkileri olduğu yapılan deneylerce de kanıtlandığını iddia eden Selim Tekiroğlu, “Dünyada 7 milyar insan var. Bunların yarısı hepatit ile karşılaşmış ve yüzde 90’ı kendi kendine bağışıklık alıp tamamen kurtulmuştur. Yüzde10 kadar insanda da bu hastalık kronikleşmiş. Şu an dünyada 400 milyon kronik hepatitli var ve bunların 100 milyon kadarı hasta ilaç yiyor, her yıl 1,5 milyona yakın kişi kronik hepatite bağlı komplikasyonlar (siroz, karaciğer yetmezliği veya kanseri) nedeniyle kaybedilmektedir. İyi de her yıl 1,5 milyona yakın insanın hayatını kaybetmesine neden olan bu hastalıktan yüzde 90 oran nasıl kurtuldu. Tabi ki yetenekli bağışıklık sistemiyle. Peki kronik hepatitliler bu yetenekli bağışıklık sistemine sahip olabilirler mi? Evet. O zaman onlarda kurtulacak. İyi de nasıl? Bilindiği üzere ilaçlar bitkilerin faydalı bölümünün yoğunlaşmasından elde ediliyor. Spor yapmakta faydalı, ben bu faydayı yoğunlaştırıp bir ilaca (tedaviye) dönüştürülebilirim. İyi de spor yapmak nasıl bir etki yapıyor da fayda sağlayabiliyor. Şöyle, spor yaptığımızda kaslar gerilip kasılıyor beyin aldığı bu uyarıları faydaya çeviriyor. Pekala tedaviye nasıl çevrilecek? Yetersizde kalsa beş bin yıllık tarihi olan Akapunktur uyarılarla tedavi yapıyor. Birde iğnesiz Akapunktur dediğim Gtos Therapy tedavisi var. Yumuşak dokuya cihazla uyarı verip, bel boyun fıtığı gibi kronik ağrıları tedavi eden, işte bu yöntemin iç hastalıkları tedavisinde ki versiyonuyla yetenekli bağışıklık sistemleri oluşturup her yıl 1,5 milyon kişinin hayatını kurtarabilirim” diye konuştu.

SCHMİDT KANITLAMIŞTI

Sporun kanseri önlemede olumlu sonuçlar doğurduğunu ve bunu da 2008 yılında Heidelberk Üniversitesi Onkoloji uzmanlarından Prof.Dr. Ferdinand Schmidt önderliğinde yapılmış bir deneyle ispatlandığını söyleyen Selim Tekiroğlu, “1 Ekim 2008 tarihinde Güneş Gazetesi’nde Turgay Renklikurt tarafından bu deney yayınlanmıştı. Araştırma 270 dişi NMRI faresi üzerinde yapıldı. 12-15 gram arasında bir ağırlığa sahip olan fareler; aynı yaştaydılar ve araştırma süresince, aynı tip yiyecek ve içecek aldılar. Farelere parafin yağı içerisinde kanserojen etkili DMBA ‘Dimetthyl-1, 2- Bezantrazen’ maddesi, iğneyle deri altından verildi. Daha sonra fareler 3 gruba ayrıldı. 1. gruptaki 130 tanesine sadece günlük yiyecek ve içeceklerin yanı sıra başka bir şey verilmedi ve yaptırılmadı. 2. gruptaki 70 fareye standart yiyecek ve içeceğin yani sıra 60 cm çapındaki özel bir yuvarlak koşu yaptırıldı. Koşu aleti dakikada 7 defa dönecek bir hıza ayarlanmıştı. Koşu süresi ise her gün 2 dakika artırılarak 10 gün sonra 30 dakikaya çıkarıldı. 3. gruptaki 70 fare; standart yiyecek ve içecek yanında,

30 derece ısısı olan bir su tankında başlangıçta on dakika yüzdürüldü. Yüzme süresi daha sonra her gün 2 dakika artırılarak tıpkı koşu farelerindeki gibi 30 dakikaya çıkarıldı. Araştırma bu espri üzerine devam etti. Belli bir süre sonra hiçbir spor etkinliği yapmayan 1. gruptaki 130 farenin hepsinin kanser ve ona bağlı olarak ortaya çıkan tümör nedeniyle öldükleri tespit edildi. 2. grupta bulunan ve koşu antrenmanı yaptırılan 70 fareden 55 tanesi kanser ve tümör nedeniyle ölürken; 15 tanesi yaşamaya devam edip kanserin etkisinden kurtuldular. 3. grupta bulunan ve yüzme antrenmanına tabi tutulan 70 fareden 54 tanesi tümör ve kanser nedeniyle ölürken 16 tanesi yaşamayı ve kanserin etkisinden kurtulmayı başardılar. Araştırmalarımız, spor yaparken organizmanın bilimin henüz tespit edemediği çok sayıda kimyasal ürettiğini ortaya çıkardı. O maddelerin önemli bir kısmı vücudun doğal savunma sistemini kuvvetlendirirken, kanserin ortaya çıkmasını tetikleyen ortamı yok ediyor. Özetle sunduğumuz bu örnekten anlaşılacağı üzere, spor gerçekten yaşam ve sağlık kaynağı” ifadelerini kullandı.

TEDAVİNİN ŞEKLİ

Araştırmanın sonucunda deneyin tedaviye çevrilebileceğini yaptığı çalışmalar ile uygulamada ispatladığını ve dile getiren Selim Tekiroğlu, “Bu deneyde anlatılan tedaviyi farenin organizması spor (hareket) yaparak dokularda (kas, tendon,) oluşturduğu gerilme kasılma (sürtüşme) sayesinde yapmıştır. Gözümüzün tehlike anında aldığı uyarı ile refleks oluşturup (kapağını kapatarak) kendini koruması gibi açıklanır. Mevcut hastalığı kronikleşmiş bir kişiye spor yaptırmak tedavi sürecini başlatmakta yetersizdir, kronikleşmiş hastalarda tedavi süreci başlatmak için uyarıları yapay olarak artırmak gerekir. Uyarıları artırma yöntemim; Organizmanın hareket ederek dokularda (kas tendon vb.) oluşturduğu gerilme ve kasılmayı uyarıları spor yapmadan organizmada ki dokulara (reseptörlere) uyguladığım kontrollü kalibre basınçlarla direkt uyarı vererek ( masaj türevi bir uygulama) bununla beraber organizma zaten kendisinde mevcut bulunan refleks devrelerini harekete geçirerek gerekli tedaviyi deneydeki gibi başlatır. Tedavim tek seans olup genelde 25 dakika gibi bir zamanda uygulamayı tamamlıyorum” diye belirtti.

KURUMLAR İNCELEDİ

Selim Tekiroğlu, “Karaciğer kanserini yok edecek yeni tedavi hem deneysel olarak mümkün hem de uygulamada sonuçlar elde ettim. İlgili kurumlar da inceledi, yazılı olarak gerekli yönlendirmeleri yapıp çalışmalarımda başarılar diledi. Bu yönlendirme üzerine Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Araştırmaları Etik Kuruluna proje başvurumu yaptım. Doç.Dr. Adil Polat ‘başvuruda eksikler var, tamamla gel projeni onaylayacağım’ dedi. Bu eksikleri tamamlamak için bir ilaç şirketinin desteğini ve ortaklığını bekliyorum. Etik Kurul Başkanı Nobel tıp ödülünü almam gerektiğini söylerken tarih yazarken tarihe not yazmayı unutma dedi. Şu an dünyada 100 milyon ilaç yiyen kronik hepatitli var. İlacın cevap vermediği her yıl 1,5 milyon hasta hayatını kaybediyor. Hedefimde bin tedavi uzmanı yetiştirip her yıl hayatını kaybetmesi beklenen 1,5 milyon hastayı kurtarmak var” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.