TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir 150 yaşına bastı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 150’nci kuruluş yıl dönümü etkinliğinde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ben ailemdeki 3’üncü belediye başkanıyım. İzmir Büyükşehir Belediyesinin nice 150 yıllar yaşamasını diliyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 06:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyükşehir 150 yaşına bastı

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 150’nci kuruluş yıl dönümü etkinliklerinin başlangıç toplantısı Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde İzmir’in eski belediye başkanları Burhan Özfatura ve Ceyhan Demir, artık hayatta olmayan başkanlardan Ali Nazmi Bey’in torunu Filiz Kalfaoğlu, Cahit Günay’ın oğlu Cem Günay, İhsan Alyanak’ın torunu Umut Okan, Osman Kibar’ın torunu Mahmut Özgener ve Selahattin Akçiçek’in oğlu Fehmi Akçiçek’in yanı sıra, İzmir Belediye Başkanları Birliği Derneği Başkanı Cengiz Bulut ve görev başındaki meclis üyeleri bir araya geldi. Buluşmada duygusal dakikalar yaşayan Başkan Kocaoğlu’na, Osmanlı Sultanı Abdülaziz’in mührünü taşıyan belediye teşkilatı kuruluş belgesi hediye edildi.

“HEP YERELDE ÇALIŞMIŞIZ”

Bugüne kadar İzmir’e hizmet eden tüm belediye başkanlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Kocaoğlu, “150 yıl… Dile kolay. Bütün belediye başkanlarımız iyi niyetle, kenti bir adım daha ileri götürmek için çalıştılar. Bu görev 22 Haziran 2004 yılında, 15 Haziran 2004’te vefat eden Ahmet Piriştina sonrasında bize kaldı. Bu görevi de yaklaşık 13 buçuk senedir sürdürmeye, kentlimize, ülkemize yararlı olmaya çalışıyoruz. Mutlaka hatalarımız, kusurlarımız oluyor. Ama bir belediye başkanı olarak kentin geleceğiyle ilgili büyük hata yapmamak için mesai verdiğimi, titizlikle davrandığımı ifade etmek istiyorum. Belediye başkanlığının ne kadar onurlu bir makam olduğunu burada belediye başkanlığı yapmış başkanlarımız ve aile fertleri çok iyi biliyor. Bir o kadar zor olduğunu da biliyorlar. Ben bir belediye başkanı torununun oğlu olarak, belediye başkanı oğlu olarak biliyorum. Ben ailemdeki 3’üncü belediye başkanıyım. Babamdan sonra bana da tekrar bu görev nasip oldu. Bizde hiç genel politikacı, milletvekili falan yok. Hep yerel yönetimde çalışmışız” dedi.

“İZMİR’İ MASAYA YATIRACAĞIZ”

150. yıl etkinliklerinin devam edeceğini açıklayan Kocaoğlu, ilk kez bu kadar duygulandığını belirterek, “Kenti dolaşmaya çıktığımızda yapmaya çalıştığımız, yaptığımız eserleri, fidanı, köprüyü, alt geçidi gördüğümüzde tarif edilmez bir duygu yaşıyorsunuz. Burada bulunan Burhan Özfatura büyüğümüze, Ceyhan Demir’e, ebediyete intikal etmiş belediye başkanlarımızın ailelerine çok teşekkür ediyorum. Onur ve şeref verdiler. Etkinliklerimiz devam edecek. İzmir’i bu arada geçmişiyle geleceğiyle masaya yatıracağız. İzmir’i daha fazla nasıl geliştirebiliriz, hemşerilerimizin lokmasını nasıl büyütebiliriz, bunların hepsini aklın ve bilimin ışığında katılımcı bir anlayışla sağlayacağız. İlk defa bu kadar duygulandım. İzmir Belediyesi’nin nice 150 yıllar yaşamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

EN ANLAMLI HEDİYE

Duygusal anların yaşandığı etkinlikte ayrıca, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Eğitim Fakültesi’nde görev yapan Yrd.Doç.Dr. Erkan Serçe, İzmir Büyükşehir Belediyesinin kuruluşu hakkında bilgi verdi. Tören sonunda Osmanlı Devleti’nde özel veya resmi bir iş hakkında verilen padişah emri anlamına gelen ve Sultan Abdülaziz tarafından İzmir’de belediye kurulması talimatı anlamına gelen İrade-i Seniyye tarihi belgesi sunumu yapan Serçe tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura ve 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında 1983 yılında 11 aylığında İzmir Belediyesi Başkanlığı görevini yürüten Ceyhan Demir’e teslim edildi. Ardından İzmir’in sembolü saat kulesinin bulunduğu pasta kesildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.